13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Ευρωκλινική καταργεί το χαρτί με τη βοήθεια της Digimark

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο όμιλος Ευρωκλινικής προχώρησε στην κατάργηση των εντύπων σε φυσική μορφή από τα σημεία υποδοχής των κλινικών του αντικαθιστώντας τα με υπολογιστές τύπου tablet. Η Digimark πρότεινε συγκεκριμένη λύση hardware και συνοδευτικού λογισμικού η οποία αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε από την Ευρωκλινική ως η καταλληλότερη για την υλοποίηση λύσης ηλεκτρονικών εγγράφων.

Πλέον, τα έγγραφα είναι ηλεκτρονικά και προβάλλονται και υπογράφονται μέσω ειδικών tablets, τα οποία αυτοματοποιημένα τα αποθηκεύουν και τα αρχειοθετούν, ακολουθώντας ειδικά πρωτόκολλα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Έτσι η  Ευρωκλινική γίνεται  το πρώτο ελληνικό Νοσοκομείο που καταργεί το χαρτί και κάνει το επόμενο βήμα στην εποχή των ψηφιακών μέσων, βελτιώνοντας σημαντικά τις λειτουργίες του αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς ασθενείς και επισκέπτες.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο η Ευρωκλινική κατάφερε να καταργήσει τις εκτυπώσεις, να μειώσει το κόστος της, να αυξήσει την παραγωγικότητα της αλλά και την ταχύτητα εξυπηρέτησης ασθενών λόγω της εξάλειψης των χρόνων εκτύπωσης και μεταφοράς – διαχείρισης εγγράφων. Ταυτόχρονα δε  μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης λοιμώξεων με την ελαχιστοποίηση των επαφών μεταξύ προσωπικού και ασθενών, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την κατάργηση εκτύπωσης ενός πολύ μεγάλου αριθμού εντύπων εξοικονομώντας αξιοσημείωτο κόστος εκτυπώσεων.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, διευθύνων σύμβουλος ομίλου Ευρωκλινικής ανέφερε: «Η κατάργηση των έντυπων εγγράφων και η χρήση των tablets είναι άλλη μία υλοποίηση ενός πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωκλινικής στο οποίο επενδύουμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει εφαρμογές όπως η ψηφιακή υπογραφή, το data management system, τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα κ.ά. με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα σε όλες τις λειτουργίες του».

H Digimark ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια μεταπώλησης προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις υψηλής τεχνολογίας ΙΤC υποδομών, μέσω των συνεργασιών της με παγκόσμιους vendors της αγοράς. Η πολυετής πείρα της εταιρείας στην Ελληνική αγορά καθώς και άρτια καταρτισμένο αλλά και πιστοποιημένο προσωπικό που διαθέτει, εξασφαλίζει την επιτυχία των λύσεων που υλοποιεί σε εκατοντάδες ικανοποιημένους πελάτες εδώ και 34 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Connected me: Το σώμα σου είναι το δίκτυο!

antonyroussel

Η Professional Services ανακοίνωσε τα νέα Wi-Fi 6E της EnGenius

Giorgos Athanassiadis

Νέα εγκατάσταση για το MyManager Union

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα