20.8 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο «Σύζευξις ΙΙ»

Σε εκδήλωση που διενεργήθηκε στις Βρυξέλλες στις 2 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την χρηματοδότηση 25 μεγάλων έργων υποδομών από 10 Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη και παρέδωσε τις αποφάσεις της στους εκπροσώπους των χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν και το έργο «Δίκτυο Δημόσιου Τομέα Σύζευξις ΙΙ», που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, για λογαριασμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Το έργο «Σύζευξις ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του δικτύου δημόσιου τομέα με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις», το οποίο καλύπτει σήμερα 4.500 σημεία παρουσίας φορέων.

Μέσω του νέου έργου θα αναβαθμιστούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές όλου του Δημόσιου Τομέα, ώστε όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να έχουν πλέον στη διάθεσή τους ευρυζωνικές υπηρεσίες για τη μεταξύ τους συνέργεια και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, θα μειωθούν σημαντικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου, εξαιτίας της άθροισης της ζήτησης και της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συγχρηματοδότηση τριών από τα πέντε υποέργα του «Σύζευξις ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού άνω των 170 εκ. ευρώ.

Η ΚτΠ ΑΕ ανταποκρινόμενη στη νέα αυτή πρόκληση, έχει ήδη προβεί στα αμέσως επόμενα διοικητικά βήματα που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και ειδικότερα τη διαμόρφωση των 30 σχεδίων σύμβασης και την υποβολή τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τελική έγκριση.

Σχετικά άρθρα

Med Nautilus: Νέο data center δια χειρός Space Hellas

Kitriniaris

Επεκτείνεται η συνεργασία της SAP με την IBM

Kitriniaris

Office Line: 28.000 νέους χρήστες τον Μάρτιο

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα