Επεκτεινεται η συνεργασια της SAP με την IBM

Με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στο cloud, η SAP προχώρησε σε συνεργασία με την ΙΒΜ, η οποία αφορά τη διάθεση της υπηρεσίας Hana Enterprise Cloud μέσω της παγκόσμιας υποδομής cloud της IBM. Με τη συμφωνία αυτή η SAP αποκτά πρόσβαση σε 60 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο ώστε να εξυπηρετήσει εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν εφαρμογές τους σε περιβάλλον cloud.

IBM και SAP έχουν μια εταιρική σχέση η οποία κρατά εδώ και πολλά χρόνια, με την αμερικανική εταιρεία να έχει συμπεριλάβει εφαρμογές της SAP στην οικογένειά των Cloud Managed Services. Η τελευταία συμφωνία δίνει, όμως, τη δυνατότητα στη SAP να επεκτείνει την πρόσβαση των υπηρεσιών Hana Enterprise Cloud, η οποία είναι η δική της managed service, και στο περιβάλλον της IBM.

Πάντως παρά τη σαφή έμφαση που δίνει στο cloud, η SAP καθησύχασε τους πελάτες που εξακολουθούν να επιμένουν σε λύσεις on-premise, καθώς ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την υποστήριξη για τις εφαρμογές Business Suite 7 και θα παγώσει το κόστος συντήρησης για τα νέα συμβόλαια μέχρι το 2025. Η επιλογή αυτή θα δώσει την χρόνο στα στελέχη των επιχειρήσεων να οργανώσουν τη μετάβασή τους στο cloud χωρίς πίεση, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στελέχη της SAP.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.