21.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Είναι επίσημο: Η Intel αποχωρεί από την αγορά NAND flash

Η Intel αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά μνήμης flash πουλώντας το τμήμα αυτό στην κορεάτικη εταιρεία SK Hynix με την οποία προχώρησε σε συμφωνία ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του NAND flash business της Intel, συμπεριλαμβανομένων των δίσκων SSD, όπως επίσης και το εργοστάσιο κατασκευής της εταιρείας Fab 68 που βρίσκεται στο Dalian της Κίνας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel διατηρεί την τεχνολογία Optane η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την κατασκευή της επόμενης γενιάς επεξεργαστών για servers.

«Αυτή η συμφωνία θα μας επιτρέψει να δώσουμε στις επενδύσεις μας μεγαλύτερη προτεραιότητα στην τεχνολογία όπου μπορούμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των πελατών μας και να προσφέρουμε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Bob Swan.

Η συγκεκριμένη κίνηση, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από στρατηγικές αποφάσεις προκειμένου η Intel να επικεντρωθεί περισσότερο στο core business της που δεν είναι άλλο από τη σχεδίαση και κατασκευή επεξεργαστών. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν ένα χρόνο η Intel πούλησε το τμήμα 5G modem στην Apple σε μια συμφωνία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intel, το τμήμα NAND flash απέφερε έσοδα περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του 2020, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μνήμης της Intel κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιο αγοράς της Intel στην αγορά NAND flash το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν 11%. Η εξαγορά αυτή θα δώσει στην SK Hynix μερίδιο αγοράς πάνω από 20% και θα την τοποθετήσει στη δεύτερη θέση πίσω από τη Samsung η οποία έχει μερίδιο αγοράς 30%.

Σχετικά άρθρα

Η Syscom αναλαμβάνει ServiceONE Specialist Partner της HP

biztech

Η Lenovo προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην εκπαίδευση

Giorgos Athanassiadis

Λύση διαχείρισης εγγράφων από την Epson

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα