15.6 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Αυξημένες οι πωλήσεις στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της GfK Temax η αγορά των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα παρουσίασε άνοδο, συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του 2017, με τη συνολική αξία να ανέρχεται στα € 536 εκ. Οι κατηγορίες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν οι τηλεπικοινωνίες, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 9,0%, οι μεγάλες οικιακές συσκευές, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 7,0% και οι μικρές οικιακές συσκευές που βελτιώθηκαν κατά 6,5%.

 

Η κατηγορία των προϊόντων πληροφορικής το πρόσημο ήταν οριακά αρνητικό το εξεταζόμενο διάστημα, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,1% στα € 113 εκ. ενώ στη βάση του 9μηνου το πρόσημο της αγοράς ήταν θετικό κατά 1,4%, με την αξία των πωλήσεων στα € 317 εκ. Εξετάζοντας την αγορά ανά είδος, οι οθόνες είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς για άλλο ένα τρίμηνο συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, κάτι που αποδίδεται στην αύξηση του του gaming και του 4Κ. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις Gaming & Leisure Devices συνέχισαν για άλλο ένα τρίμηνο την ραγδαία άνοδο, με τις κάρτες δικτύου να αποτελούν τον κύριο άξονα της ανάπτυξης. Οι περιφερειακές συσκευές για υπολογιστές (ποντίκια, πληκτρολόγια) κατέγραψαν επίσης αύξηση, με την κατηγορία, για άλλη μια φορά, των gaming devices να αποτελεί το βασικό μοχλό της αύξησης αυτής.

Παραμένοντας στο gaming, οι κονσόλες κατέγραψαν, επίσης, θετικό πρόσημο, λόγω λανσαρίσματος νέων προϊόντων στην αγορά, ενώ οι πωλήσεις τηλεοράσεων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις ηχείων σημείωσαν σημαντική αύξηση, βοηθούμενες τόσο από τις έντονες προσφορές, όσο και από την αύξηση των πωλήσεων της τηλεόρασης.

 

Η πτωτική πορεία στα desktop PC συνεχίζεται

Παρά τα παραπάνω πολύ θετικά στοιχεία, σύμφωνα με την έρευνα της GfK Temax, σημαντική πτώση πωλήσεων παρουσίασαν οι κατηγορίες των portable media player, DVD και πλοηγών αυτοκινήτων. Διψήφια πτώση πωλήσεων σημειώθηκε δε στις κατηγορίες AHS, βιντεοκάμερες και κάρτες μνήμης.

Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, οι σταθεροί υπολογιστές σημείωσαν αρνητική πορεία, ενώ διψήφια πτώση κατέγραψε και η κατηγορία των media tablets.

 

Σχετικά άρθρα

P1: Η νέα σειρά Β2Β οθονών της AOC

MPS της Intersys επιλέγει η Cretafarm

Giorgos Athanassiadis

Η SingularLogic ανέλαβε το συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου SRI-ENACT

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα