21 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Αυξάνονται οι δαπάνες για την τεχνολογία Blockchain

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε η IDC, από το 2018 έως το 2022 ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών για λύσεις τεχνολογίας Blockchain αναμένεται να αγγίξει το 73,2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δαπάνες για το Blockchain το 2018 θα ανέλθουν στο $ 1,5 δισ., ποσό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017.

 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της IDC, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει ένας διάχυτος ενθουσιασμός για την τεχνολογία Βlockchain, καθώς επιχειρήσεις και οργανισμοί διερευνούν την πιθανή επιχειρηματική εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Από την άλλη, παρά το γεγονός πως οι ρυθμιστικές ανησυχίες και τα πρότυπα της βιομηχανίας εξακολουθούν να εμποδίζουν τη γενικευμένη υιοθεσία της νέας τεχνολογίας, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με επιχειρήσεις για τη χάραξη πολιτικών για το Βlockchain.

 

Οι ΗΠΑ θα είναι, η αγορά με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην τεχνολογία Βlockchain, εισφέροντας περισσσότερο από το 36% των συνολικών δαπανών σε όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2022. Η Δυτική Ευρώπη θα είναι η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη αγορά, ακολουθούμενη από την Κίνα και την περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού. Συνολικά μάλιστα, και οι εννέα περιφέρειες του πλανήτη, που καλύπτονται από την ανάλυση της IDC, θα δουν αύξηση των δαπανών για το Βlockchain κατά την περίοδο 2018-2022, με την Ιαπωνία και τον Καναδά να οδηγούν τον δρόμο με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 108,7% και 86,7% αντίστοιχα.

 

Οι αγορές

 

Η μερίδα του λέοντος των δαπανών για το Βlockchain θα προέλθει από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο τομέας της διανομής και των υπηρεσιών θα πραγματοποιήσει επίσης ισχυρές επενδύσεις στο Βlockchain, ενώ ο κλάδος της παραγωγής και των πόρων θα ακολουθήσει. Στις ΗΠΑ, ο τομέας της διανομής και των υπηρεσιών θα δει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο Βlockchain, ενώ αυτός των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα είναι ο κορυφαίος παράγοντας της Δυτικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, της Κίνας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) το 2018. Οι κλάδοι που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για το Βlockchain θα είναι η μεταποιητική βιομηχανία (μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 78,8% ) και οι τράπεζες (74,7%).

Σχετικά άρθρα

E-payment: Ευάλωτες οι τερματικές συσκευές των πελατών

Kitriniaris

Ποιοτικές εκτυπώσεις με οικονομία; Η Enet Solutions – Logicom έχει τη λύση: Αυθεντικά HP Αναλώσιμα

Giorgos Athanassiadis

Η Office Line ενοποίησε τις υποδομές της νέας Nova στο cloud

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα