14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Το Skype for Business 2019 στα… σύννεφα

Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα μια preview έκδοση του επερχόμενου Skype for Business 2019, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Όπως προκύπτει από το preview, η δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας της Microsoft επεκτείνει την υποστήριξη για unified communications τουλάχιστον έως το 2023, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταφέρουν τις λειτουργίες τηλεφωνίας, μηνυμάτων και διαχείρισης στο cloud.

 

Ενώ θα είναι δυνατή η εξ ολοκλήρου υλοποίηση σε επίπεδο server, η Microsoft λαμβάνει μέτρα για να ενθαρρύνει τους χρήστες να υιοθετήσουν συγκεκριμένα cloud εργαλεία. Για παράδειγμα, το ιστορικό των συνομιλιών που αποθηκεύονται επ’ αόριστον δεν θα υποστηρίζονται στο Skype for Business 2019. Επίσης, η Microsoft θα επιτρέψει στους πελάτες του Skype for Business 2019 να αποθηκεύουν φωνητικά μηνύματα στο cloud για όλους τους χρήστες. Στην πραγματικότητα, το cloud voicemail θα αποτελεί τη μόνη επιλογή για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνδέσουν το Skype 2019 server με τον Microsoft Exchange 2019 server.

Ακόμα, οι πελάτες του Skype for Business 2019 θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων απευθείας σε έναν cloud πίνακα ελέγχου του Office 365. Αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν hybrid cloud τεχνολογίες να παρακολουθούν και να αντιμετωπίζουν όλες τις επικοινωνίες από ένα μόνο interface.

 

Από το Skype for Business 2019 στο Microsoft Teams

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η Microsoft σχεδιάζει να διακόψει το Skype for Business Online υπέρ της λύσης Microsoft Teams. Ωστόσο, επίσημο χρονοδιάγραμμα για την μετάβαση αυτή δεν υπάρχει ακόμα αν και θα πρέπει να περιμένουμε η διακοπή αυτή να συμβεί πριν από το τέλος του 2019. Επί του παρόντος, οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Skype για Business 2015 θα πρέπει να μεταφέρουν τους χρήστες τους στο Skype για Business Online προτού τους μετακινήσουν στο Teams.

Σχετικά άρθρα

DC Tax4all: Cloud λύση για άντληση στοιχείων Taxisnet, ΕΦΚΑ & ΓΕΜΗ

Ζημιές για την HTC, χειρότερες του αναμενόμενου

Kitriniaris

GoDigital 2.0 – Στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα