21.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Ασφάλεια και ΙοΤ στις προτεραιότητες της Cisco

Δύο ακόμα προτεραιότητες για τη Cisco αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του Cisco Partner Summit 2016, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της εκδήλωσης. Αυτήν τη φορά τα φώτα των προβολέων έπεσαν στην ασφάλεια, αλλά και το Internet of Things, στοιχεία τα οποία η εταιρεία θεωρεί θεμελιώδη για το business της.

 

Σύμφωνα με τον David Goeckeler, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του security business group της Cisco, η ασφάλεια ήταν η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της εταιρείας το 2015 ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών εξαγορών στον τομέα αυτό. Σαν αποτέλεσμα το κομμάτι της ασφάλειας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον κερδοφόρα για τη Cisco, σύμφωνα πάντα με τον Goeckeler.

 

Για το στέλεχος της Cisco, η ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν πληθύνει σημαντικά τα “τελικά” τεχνολογικά προϊόντα. Ενώ, λοιπόν, η διάχυση της τεχνολογίας προσφέρει μια σειρά από πρωτόγνωρες δυνατότητες, ταυτόχρονα εκτινάσσει τις απαιτήσεις ασφαλείας. Εδώ ακριβώς υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους συνεργάτες, όπως υποστήριξε ο Goeckeler, καθώς όσοι βοηθήσουν τους πελάτες τους να ενσωματώσουν την απλούστερη και πιο ενοποιημένη προσέγγιση λύσεων ασφαλείας στις υποδομές τους, θα αποκομίσουν και τα μεγαλύτερα κέρδη. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι πλέον επιτυχημένοι συνεργάτες της Cisco είναι όσοι πουλάνε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας στους πελάτες τους.

 

Ο έτερος μεγάλος στόχος της Cisco είναι το  Internet of Things, όπως αποκάλυψε ο Tony Shakib, αντιπρόεδρος κάθετων αγορών IoT στη Cisco. O Shakib τόνισε ότι το IoT είναι κρίσιμος παράγοντας στον δρόμο για το digitalization που επιδιώκουν οι επιχειρήσεις, και κατά συνέπεια θα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Cisco.

 

“Όταν μιλάμε για digitalization ουσιαστικά μιλάμε για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων – την ικανότητά τους να συσχετίζονται με τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και τη δυνατότητα να κατανοούν τις δικές τους ανάγκες καλύτερα”, συμπλήρωσε ο Shakib.

 

Το στέλεχος της Cisco περιέγραψε τρεις παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό όλο στην υιοθέτηση του IoT:

 

Ο επιτυχής μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

 

Η προσφορά νέων δυνατοτήτων στους εργαζόμενους και

 

Η παροχή προσωποποιημένης εμπειρίας στον τελικό χρήστη.

 

Σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες, ο Shakib ξεκαθάρισε ότι η αξία του ΙoT έγκειται στο γεγονός ότι θα απαιτηθεί η ενοποίηση πολλών διαφορετικών στοιχείων (hardware, software, services και Cloud για παράδειγμα, θα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά), και εκεί οι συνεργάτες μπορούν να βρουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης, απλοποιώντας την όλη διαδικασία ενοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στην Ψηφιακή Ετοιμότητα

Channel-Manager

Διάκριση για Cisco στα βραβεία του WITSA

dmallas

Περισσότερες ίντσες για τα smartphones το 2013

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα