15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Στα χέρια της Foxconn η Sharp;

Ένας ακόμη παραδοσιακός κατασκευαστής τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων φαίνεται να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην αγκαλιά της Foxconn. Ο λόγος για τη Sharp η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς ύψος $5,3 δις από την ταϊβανέζικη εταιρεία.

 

Η Sharp, η οποία έχει διασωθεί επανειλημμένως από τις ιαπωνικές τράπεζες, έχε δεχθεί μία ακόμη πρόταση εξαγοράς από Innovation Network Corp. of Japan, ένα κρατικό επενδυτικό fund. Η εμπλοκή του ιαπωνικού κράτους έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τεχνολογίες και το know – how της Sharp στην κατασκευή οθονών είναι κρίσιμο asset της ιαπωνικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δεν θα έπρεπε να περάσουν σε ξένα χέρια.

 

Η προσφορά της Foxconn είναι σημαντικά μεγαλύτερη, σύμφωνα με την WSJ, ώστε να πιέσει τους μετόχους για να αποφασίσουν με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Η Sharp αυτή τη στιγμή χρωστά σε δύο ιαπωνικές τράπεζες ένα ποσό κοντά στα $5 δις, το οποίο μάλιστα πρέπει να αποπληρώσει εντός του Μαρτίου. Η Foxconn έχει δεσμευτεί να αναλάβει τα χρέη της Sharp. H ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου $150 δις και αναζητά την εξαγορά γνωστών brands με στόχο την διάθεση των δικών της προϊόντων στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

Acer: Είμαστε ακόμα ζωντανοί…

Kitriniaris

ACS & iStorm: Διακρίσεις στα Cyta Mobile Excellence Awards 2016

Η Bewise υλοποιεί μεγάλη γκάμα έργων τεχνολογίας Microsoft στην Evdemon & Partners

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα