17.9 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Η Westnet παρουσιάζει τα νέα laptop & desktop ROG της Asus

Με την κυκλοφορία των νέων φορητών και desktops της σειράς ROG, η Asus αναβαθμίζει για άλλη μια φορά την εμπειρία του gaming. Τα νέα μοντέλα που ανακοινώνονται και για την ελληνική αγορά είναι δύο laptop και δύο desktop, τα ROG GL552VW & GL752VW και G11CD & ROG G20CB αντίστοιχα.

 

Πριν δούμε αναλυτικά τα νέα μοντέλα, να πούμε ότι η ονομασία ROG αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Republic of Gamers και δημιουργήθηκε από την Asus πριν δέκα χρόνια, με σκοπό την προώθηση της τεχνολογίας υπολογιστών, ειδικά σχεδιασμένης για τις ανάγκες του gaming. Από το 2006 μέχρι σήμερα το όνομα ROG έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της gaming κοινότητας σε όλο τον κόσμο.

 

Τα νέα κορυφαία ROG laptops

 

ROG5

 

Ξεκινώντας από τα ROG GL552VW & GL752VW να πούμε ότι πρόκειται για δύο φορητούς υπολογιστές με ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο του hardware. Και τα δύο διατίθενται με επεξεργαστή Intel Core i5 6300HQ ή Intel® Core i7 6700HQ, υποστηρίζουν μνήμη DDR4 έως 32GB, ενώ διαθέτουν ξεχωριστή κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 960M με 2G/4G GDDR5 VRAM και υποστήριξη Microsoft DirectX 12. Σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν 2TB σκληρό δίσκο και 256GB SSD. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Blu-ray DVD Combo, Super Multi DVD, ή Blu-ray εγγραφής.

Σε ότι αφορά τις συνέσεις επικοινωνίας, υπάρχουν τα πάντα, από USB 2.0 και USB 3.0 μέχρι USB 3.1 Type-C.

Η διαφορά των δύο μοντέλων έχει να κάνει με το μέγεθος της οθόνης. Έτσι, το πρώτο έχει οθόνη 15,6’’ και το δεύτερο 17,3’’, ενώ και στα δύο, η ανάλυση είναι Full HD.

Το πληκτρολόγιο και των δύο μοντέλων είναι ειδικά σχεδιασμένο για gaming. Τα πλήκτρα είναι χαμηλού προφίλ και πολύ ευαίσθητα στην αφή για μηδενικές καθυστερήσεις. Επίσης, είναι και φωτιζόμενο και μάλιστα με ειδικό πρόσθετο φωτισμό στα πλήκτρα WASD, ενώ υπάρχει και αριθμητικό πληκτρολόγιο.

 

Desktop για απόλυτη εμπειρία στο gaming

 

Το Asus G11CD έχει σχεδιαστεί για περιστασιακούς gamers που επιθυμούν πανίσχυρες επιδόσεις,  χωρίς όμως να πληρώσουν μια περιουσία. Διαθέτει επεξεργαστή έως Intel Core i7 6ης γενιάς, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX, μνήμη 4GB DDR 4 που μπορεί να αναβαθμιστεί έως τα 32GB, σκληρό δίσκο 2TB και SSD έως 512GB.

 

AsusG20CBTo Asus G20CB από την άλλη, θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο παρά desktop μηχάνημα. Έχει σχεδιαστεί προκειμένου να κυριαρχήσει στην αγορά του small factor gaming και παρά το μικρό του μέγεθος είναι πανίσχυρο.

Το μαύρο ματ χρώμα, οι εντυπωσιακές γωνίες και τα κόκκινα LED στην πρόσοψη, τα οποία μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε χρώμα, αποτελούν ένα σύνολο το οποίο κέρδισε επάξια τα βραβεία CES 2015 Innovation και If Design.

Σε ότι αφορά το hardware, έχουμε επεξεργαστή 6ης γενιάς Intel Core i7, κάρτα γραφικών έως Nvidia GeForce GTX 1080 με 8GB VRAM για 4Κ gaming, 8GB RAM DDR4 αναβαθμίσιμη έως τα 32GB και αποθηκευτικό χώρο έως 3TB. Σε ότι αφορά τις συνδέσεις και τις επικοινωνίες, το μηχάνημα απλά τα έχει όλα.

 

Η δέσμευση της Westnet στον χώρο του gaming

 

Η Westnet σε συνεργασία με την Asus συμπορεύονται με την παγκόσμια αγορά και οδεύουν πλέον περισσότερο στις έτοιμες λύσεις, παρά στο BTO.  Ειδικότερα, ο τομέας των high-end gaming PCs και των laptops είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σε όλες τις αγορές, καθώς οι gamers αναβαθμίζουν πολύ πιο γρήγορα και συχνά το hardware των υπολογιστών τους. Πιο συγκεκριμένα, τα gaming PCs και laptops ανανεώνονται κάθε 2-3 χρόνια από έναν gamer, σε αντίθεση με έναν απλό υπολογιστή που θα ανανεωθεί κατά μέσο όρο σε 7 χρόνια από έναν απλό χρήστη.

 

Στην Ελλάδα, παρότι η αγορά των notebooks παρουσιάζει πτωτική πορεία συγκριτικά με τον αριθμό των συνολικών πωλήσεων στο πρώτο 6μηνο του 2016, τα gaming notebooks αποτελούν ξεχωριστή υποκατηγορία με σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις και ανάπτυξη μεγαλύτερη από 70%,  συγκριτικά με τις πωλήσεις του ίδιου χρονικού διαστήματος το 2015. Η Asus κατέχει μερίδιο 25% στη συγκεκριμένη αγορά.

Σχετικά άρθρα

Epson EcoTank L6490: Υψηλή απόδοση με χαμηλό κόστος

Giorgos Athanassiadis

Δυσκολίες στη διαχείριση multi-cloud αποκαλύπτει η έκθεση της Check Point

Giorgos Athanassiadis

Στη SingularLogic καινοτόμο έργο ψηφιακού τουρισμού για το Δήμο Αμαρίου

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα