21.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Η WatchGuard προστατεύει τις SMBs από hackers και malware

Η Digital Sima, επίσημος διανομέας της WatchGuard σε Ελλάδα και Κύπρο ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία ασφαλείας Threat Detection & Response (TDR) η οποία με τους agents (host sensors που εγκαθίστανται στα endpoints) και την ανάλυση της δικτυακής κίνησης, συσχετίζει και αναλύει τα συμβάντα ώστε να προσφέρει αναγνώριση επίθεσης και  άμεσους τρόπους αντιμετώπισης.

 

Ο συσχετισμός και η αξιολόγηση των συμβάντων γίνεται στο cloud, ωστόσο οι δράσεις για την αντιμετώπιση των επιθέσεων εκτός από την κεντρική κονσόλα, μπορούν να γίνουν και αυτοματοποιημένα στα endpoints μέσω των host sensors όπως π.χ. τοποθέτηση αρχείου σε καραντίνα, delete τιμών από το registry, ή διακοπή κάποιου process (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ransomware όπου έτσι μπλοκάρεται η κρυπτογράφηση).

 

Με την ενσωμάτωση του TDR προσφέρεται σε μικρά και μεσαία δίκτυα, ένα εργαλείο ελέγχου του δικτύου για την έγκαιρη αντιμετώπιση και αντίδραση σε περίπτωση κακόβουλης επίθεσης, κάτι που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων λόγω του κόστους παρόμοιων λύσεων.

 

Η WatchGuard προχώρησε στη διάθεση της συγκεκριμένης λύσης μετά από εξαγορά της Hexis.  Σημειώνουμε τέλος, ότι με μια πλήρη σουίτα UTM υπηρεσιών (Antiransomware/Sandbox, TDR, Data loos Prevention κ.ά.) οι λύσεις της WatchGuard προσφέρουν όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας που μπορούν να υλοποιηθούν στο firewall για συμμόρφωση με τον GDPR.

Σχετικά άρθρα

Toyotomi ErAI: το πρώτο κλιματιστικό με Τεχνητή Νοημοσύνη! 

Giorgos Athanassiadis

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης 9μήνου για τον όμιλο Quest

Giorgos Athanassiadis

Η Westnet παρουσιάζει τα νέα laptop & desktop ROG της Asus

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα