15.6 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Η Oracle εξαγοράζει τη NetSuite για $ 9,3 δισ.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει δυναμικά την παρουσία της στο χώρο του Cloud, η Oracle ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία NetSuite προς 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή για την ακρίβεια προς $ 109 ανά μετοχή.

 

Όπως γράφαμε άλλωστε πριν μερικούς μήνες, η Oracle είχε ανακοινώσει μείωση πωλήσεων για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με την στροφή στο cloud να υλοποιείται με επιτυχία αλλά να μην αρκεί για να γυρίσει σε θετικό πρόσημο τη συνολική εικόνα της εταιρείας. Και αυτό γιατί το Cloud αποτελεί ακόμα μικρό κομμάτι στο συνολικό business της Oracle. Η εξαγορά της NetSuite, η οποία κυριαρχεί στο χώρο του Cloud ERP με πάνω από 30.000 πελάτες σε 100 χώρες, με το deal που αποτελεί από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της εταιρείας, θα δώσει στην εταιρεία, τη δυνατότητα να χτυπήσει την μεγάλη της αντίπαλο SAP, η οποία σύμφωνα με τη Gartner βρίσκεται στην κορυφή στο χώρο του ERP.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την εταιρεία NetSuite, η Oracle έχει προχωρήσει και σε άλλες σχετικές εξαγορές τον τελευταίο χρόνο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Opower, η οποία ειδικεύεται στο SaaS (Software as a Service) και την Textura, η οποία ασχολείται με τις Cloud λύσεις για τον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της Oracle Mark Hud και οι δύο εταιρείες οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες Cloud για το χώρο των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

“Customers’ Choice” η Bitdefender από το Gartner Peer Insights

Giorgos Athanassiadis

Signalyzer για σήμα καμπάνα

Kitriniaris

Creative Technology: Δυναμική επιστροφή στην ελληνική αγορά

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα