17.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Η Dell εξαγοράζει την EMC;

Πολύ κοντά στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία της τεχνολογίας βρίσκονται Dell και EMC αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Dell ετοιμάζεται να δώσει πάνω από $50 δις για να εξαγοράσει την EMC. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα το deal μπορεί να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα αν και υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

 

Πρώτο απ΄ όλα είναι η χρηματοδότηση της εξαγοράς καθώς μετά την προ διετίας εξαγορά της Dell από τον ιδρυτή της, Michael Dell, έναντι $25 δις, η εταιρεία έχει χρέη ύψους $11,7 δις. Συνεπώς δεν είναι σίγουρο ποιος θα δώσει τα ποσά που απαιτούνται για μια εξαγορά αυτού του μεγέθους. Όσον αφορά το ύψος της εξαγοράς, αυτό ορίζεται με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της EMC, η οποία αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα $50 δις.

 

Το ζήτημα σχετικά με το μέλλον της EMC απασχολεί τα στελέχη της εταιρείας εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ειδικά μετά τις πιέσεις του μεγαλομετόχου Paul Singer ο οποίος ζητά spin off της VMWare εδώ και τώρα, θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Από την άλλη ο Michael Dell αναζητά την νέα ταυτότητα της εταιρείας του. Με την αγορά των PCs να γνωρίζει πτώση τα τελευταία χρόνια είναι σαφές ότι η Dell δεν μπορεί να παραμείνει η εταιρεία που γνωρίζουμε. Ήδη ο Dell έχει αρχίσει να στρέφει την εταιρεία του προς πιο κερδοφόρες αγορές όπως το storage και η ασφάλεια και τυχόν εξαγορά της EMC θα καθιστούσε την Dell πρωταγωνιστή στην αγορά των λύσεων και υπηρεσιών για επιχειρήσεις.

 

Πάντως μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως το οτιδήποτε θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιες πληροφορίες για συγχώνευση της EMC με την HP υπήρξαν και το 2014 ωστόσο τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Και αυτό γιατί το μέγεθος των εν λόγω εταιρειών καθιστά την όποια εξαγορά ή συγχώνευση ένα έργο φαραωνικών διαστάσεων. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Dell οπότε ας περιμένουμε.

Σχετικά άρθρα

Lenovo: Αλλαγή στην ηγεσία της EMEA

Channel-Manager

Ο Αντώνης Καραντώνης νέος γενικός διευθυντής της Softοne

Channel-Manager

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα