Υψηλοι στοχοι στις φωτογραφικες για τη Samsung

Αρκετά φιλόδοξα είναι τα σχέδια που έχει η Samsung για την ελληνική αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, καθώς θέλει να «κατακτήσει» ένα μερίδιο που θα φθάνει στο 15%. Σύμφωνα με στελέχη της ελληνικής θυγατρικής του κορεατικού κολοσσού, το μερίδιο της Samsung στις φωτογραφικές μηχανές είναι πλέον στο 7,8% από μόλις 3% που ήταν στις αρχές του 2012 με την εταιρεία να βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των κατασκευαστών.

Όμως, τα νέα προϊόντα που διαθέτει εκτιμάται πως μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων με τον στόχο του 15% να μην φαντάζει ιδιαίτερα μακρινός, δεδομένου κιόλας ότι τα νέα μοντέλα που λανσάρονται αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πωλούνται σε αρκετά καλές τιμές. Σημειωτέον πως ο χώρος της φωτογραφίας αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της Samsung σε παγκόσμιο επίπεδο με τον κορεατικό κολοσσό να θέλει να φθάσει στην κορυφή της αγοράς το 2014.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Samsung έχει αρχίσει να παρουσιάζει μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, ενώ είναι και «έξυπνα». Σύμφωνα με τη Samsung, η νέα τάση στο χώρο της φωτογραφίας είναι μοντέλα τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο (WiFi) προκειμένου οι χρήστες να μοιράζονται εύκολα και γρήγορα τις φωτογραφίες του. Την επόμενη χρονιά, όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Samsung αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Internet.

Δημήτρης Μαλλάς