17.2 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Υπηρεσίες Διαδικτύου για όλους και οπουδήποτε από την Eutelsat

Έτοιμη να προσφέρει άμεση και προσιτή λύση ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές στις περιοχές της Ελλάδας όπου τα σταθερά αλλά και τα κινητά δίκτυα δεν μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες, πλέον, υψηλές ταχύτητες, δηλώνει η Eutelsat Broadband, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ευρυζωνικών υπηρεσιών επικοινωνίας με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων.

“Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, σε περιοχές, αγροτικές, απομακρυσμένες ή άλλες που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τις υπόλοιπες ευρυζωνικές υπηρεσίες” σημειώνει στο Biztech.gr, ο Αναστάσιος Νικογιάννης, Regional Area Manager της Eutelsat Broadband για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική της Eutelsat, περιλαμβάνεται πάντως και η επέκταση των προσφορών της και η δημιουργία πακέτων που θα καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθετων αγορών.

Πλήρης γκάμα υπηρεσιών
Η Eutelsat Broadband διαθέτει πλέον μία αρκετά διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών που απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και επιχειρήσεις. “Οι υπηρεσίες Tooway παρέχουν πλέον ταχύτητες οι οποίες φτάνουν τα 20Μbps στη λήψη και τα 6Μbps στην εκπομπή, ενώ όλο το εύρος των πακέτων της υπηρεσίας επιτρέπει κατανάλωση μεγάλου όγκου δεδομένων” σημειώνει ο κ. Νικογιάννης. “Επιπλέον, ένα νέο πακέτο ελαφριάς χρήσης προσφέρει ταχύτητες download έως και 2Mbps και upload έως 1Mbps, με προτεινόμενη τιμή λιανικής από 19,90 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Ταυτόχρονα, οι πελάτες μας συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες VoIP και triple play παντού απλά και γρήγορα, ανάλογα με το πακέτο το οποίο επιλέγουν”.

Σημειωτέον πως για τη διάθεση των υπηρεσιών της στην ελληνική αγορά, η Eutelsat Broadband συνεργάζεται με την Εικόνα & Ήχος και τη Forthnet, καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας.

Όσον αφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπάρχει η εγγύηση της Eutelsat, η οποία, όπως τονίζει ο κ. Νικογιάννης, προχωρά διαρκώς στην αναβάθμιση των δορυφορικών δικτύων της. Επιπλέον, τα δορυφορικά δίκτυα της Eutelsat Broadband συνδέονται μέσω οπτικών ινών με όλους τους μεγάλους παρόχους του κλάδου, παρέχοντας εγγυημένη συνδεσιμότητα στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Αμερική.

Ψηφιακό χάσμα
Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και την Ελλάδα είναι το αποκαλούμενο γεωγραφικό χάσμα. “Η μελέτη της ΕΕΤΤ για τις Λευκές Περιοχές στην Ελλάδα, η οποία έγινε αντικείμενο και δημόσιας διαβούλευσης, αναγνωρίζει 800.000 κατοίκους σήμερα στην Ελλάδα που δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ευρυζωνική υπηρεσία. Προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια, αποκέντρωση και τελικά ανάπτυξη, που τόσο έχουμε ανάγκη ως χώρα, χωρίς την ύπαρξη ευρυζωνικών υπηρεσιών” επισημαίνει ο κ. Νικογιάννης.

Στον συγκεκριμένο τομέα, η Eutelsat Broadband μπορεί να δώσει μία αξιόπιστη και ταυτόχρονα προσιτή λύση. “ Η Eutelsat με τον νέο δορυφόρο KaSat και το Tooway θα μπορούσε να αποτελέσει την βασική λύση για αυτές τις περιοχές, καθώς μπορεί να καλύψει άμεσα (μέσα σε 2-3 ημέρες) την ανάγκη για ευρυζωνικές υπηρεσίες καλύπτοντας στοχευμένα τους χρήστες που επιθυμούσαν να έχουν Internet, με μια άμεση και προσιτή λύση” τονίζει ο κ. Νικογιάννης.  “Παράλληλα, βελτιστοποιούμε την σχέση κόστους απόδοσης, αφού με τη χρήση του Tooway καλύπτουμε μόνο τους χρήστες που έχουν ανάγκη, χωρίς να είναι απαραίτητες νέες επενδύσεις”.

Το μοντέλο της αξιοποίησης των δορυφορικών δικτύων χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρώπη. “Σε επίπεδο ΕΕ η προώθηση της ευρυζωνικότητας αποτελεί προτεραιότητα με σκοπό την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Το συνολικό κονδύλι που έχει αφιερώσει η ΕΕ για το σκοπό αυτό πανευρωπαϊκά είναι 1,02 δις ευρώ, ενώ στην Ελλάδα αναλογεί το 4,08% του συνολικού κονδυλιού. Ο στόχος της συνολικής κάλυψης του πληθυσμού προωθείται σε άλλες χώρες και μέσω του δορυφορικού Internet, καθώς πρόκειται για μια λύση με άμεσα αποτελέσματα και σχετικά χαμηλό κόστος” τονίζει ο κ. Νικογιάννης, ο οποίος παράλληλα προειδοποιεί για τους κινδύνους να χαθεί η ευκαιρία για τη χώρα μας. “Στην Ελλάδα το αντίστοιχο κονδύλι δεν απορροφάται, με κίνδυνο είτε να χαθεί, είτε να διατεθεί σε τομείς, όπως οι υποδομές των οπτικών ινών, που είναι δεδομένο πως λόγω του υψηλού τους κόστους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το στόχο της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ευρυζωνικής κάλυψης του πληθυσμού”.

Τα πλεονεκτήματα του Tooway
Σύμφωνα με τον κ. Νικογιάννη, η λύση του Tooway για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως:

• Παρέχει πραγματικές broadband υπηρεσίες με ταχύτητες μέχρι 20Mbps σήμερα και τη δυνατότητα αναβάθμισης τους μέχρι 30Mbps με χρήση του ίδιου εξοπλισμού, άρα διασφαλίζεται ο στόχος των 30Mbps universal service που ορίζεται από το “Πλάνο 2020” της ΕΕ.

• Πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να ελαχιστοποιήσει το συνολικό κόστος διασύνδεσης ανά χρήστη σε αγροτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία και παράλληλα να καλύψει μέχρι και τον τελευταίο χρήστη στο πιο απομακρυσμένο βουνό η νησί, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

• Μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες διασύνδεσης (μέσα σε 2-3 ημέρες) οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο χρήστης.

• Μπορεί να γίνει βασική λύση για σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες για τη διασύνδεση τους στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Διπλά «χρυσή» η Intelli Solutions στα ΒΙΤΕ Awards

Giorgos Athanassiadis

Η Amazon Web Services επενδύει στην Ελλάδα

Το PS4 έρχεται στην Ευρώπη στις 29 Νοεμβρίου

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα