Υπερυπολογιστης και smartphones μεσαιας κατηγοριας απο την HTC

Τη φιλοδοξία της να δημιουργήσει έναν εικονικό υπερυπολογιστή μέσω της χρήσης smartphones ανακοίνωσε η HTC στο πλαίσιο του MWC, αναλύοντας για τον σκοπό αυτό το HTC Power To Give. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία ενός υπερυπολογιστή μέσω της αξιοποίησης της συλλογικής επεξεργαστικής ισχύος των smartphone που τρέχουν λειτουργικό Android.

Τόσο η σύλληψη της ιδέας όσο και η υλοποίησή της είναι εξαιρετικά απλές. Αφού κατεβάσουν την εφαρμογή HTC Power To Give από το Google Play, οι κάτοχοι smartphone μπορούν να επιλέξουν το ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο θα εκτρέπουν τμήμα της επεξεργαστικής ισχύος του κινητού τους. Το HTC Power To Give θα τρέχει όταν το κινητό φορτίζει και είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi, ώστε να μην καταναλώνει πολύτιμους πόρους όταν τους χρειάζεται ο κάτοχος της συσκευής.

Επί του παρόντος το HTC Power To Give βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta, ενώ θα χρησιμοποιηθεί σε ζωτικά πεδία έρευνας όπως η ιατρική, οι φυσικές επιστήμες και η οικολογία. Η HTC έχει υπολογίσει ότι ένα εκατομμύριο συσκευές HTC One, για παράδειγμα, που θα συμμετείχαν σε κάποιο έργο μέσω του HTC Power To Give, θα μπορούσαν να προσφέρουν επεξεργαστική ισχύ παρόμοια με εκείνη ενός από τους 30 υπερ-υπολογιστές του κόσμου, ίση με ένα PetaFLOP.

Έμφαση στη μεσαία κατηγορία
Επειδή όμως μιλάμε πάντα για παρουσιάσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της MWC, η HTC δεν θα μπορούσε να μην ανακοινώσει κάποια νέα μοντέλα στην προσπάθεια που κάνει για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων τριμήνων. Και το έκανε στην εκεί ακριβώς που πονά, δηλαδή στη μεσαία κατηγορία, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν ο CEO της εταιρείας, Peter Chou.

Πιο συγκεκριμένα, η ταϊβανέζικη εταιρεία ενδυναμώνει την μεσαία κατηγορία με δύο νέα μοντέλα, το HTC Desire 610 που δίνει βάρος στο ζήτημα της ψυχαγωγίας, και το HTC Desire 816 το οποίο προσφέρει επιδόσεις high-end μοντέλων, σε προσιτή τιμή όμως, σύμφωνα με την HTC. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν τετραπήρυνους επεξεργαστές και συνδεσιμότητα 4G LTE ενώ το Desire 816 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το HTC One.

Το HTC Desire 610 θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη από τον Μάιο, ενώ HTC Desire 816 θα περάσει σε παγκόσμια διαθεσιμότητα στη λιανική αγορά τον Απρίλιο.