Χρηματοδοτηση €600.000 για τη Workable

Χρηματοδότηση ύψους €600.000 από το Opefund και αριθμό ιδιωτών επενδυτών ανακοίνωσε η Workable, εταιρεία δημιουργίας λογισμικού που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία προσλήψεων. Το καινοτόμο online σύστημα διαχείρισης προσλήψεων της Workable χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες επιχειρήσεις σε 7 χώρες.

Η Workable δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν υποψηφίους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επαγγελματική ταυτότητα των υποψηφίων βρίσκεται ήδη online, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, πληροφορίες που το Workable αξιοποιεί για τη σύνθεση και διαχείριση της διαδικασίας προσλήψεων.

“Η διαδικασία της πρόσληψης οφείλει να μην βασίζεται στην τυχαία δομή ενός βιογραφικού”, αναφέρει ο ιδρυτής και CEO της Workable Νίκος Μωραϊτάκης. “Σήμερα, ο εργοδότης μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες για κάθε υποψήφιο με δομημένο τρόπο, ώστε να λάβει τις επιθυμητές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο”.

“Η Workable παρέχει ένα μοναδικής αποτελεσματικότητας εργαλείο για την άμεση επιλογή των υποψηφίων που πραγματικά ενδιαφέρουν έναν εργοδότη. Περισσότερες από 40 εκατομμύρια προσλήψεις συμβαίνουν ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευελπιστούμε αρκετές να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και φιλοδοξούμε πολλές από αυτές να υλοποιηθούν μέσω της Workable”, ανέφερε ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του Openfund.

Το Openfund συνεργάζεται με φιλόδοξους επιχειρηματίες για την μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε τεχνολογικά προϊόντα και διεθνώς επιτυχημένες επιχειρήσεις.