17.1 C
Athens
17/04/2021
Biztech

Χημική βιομηχανία επιλέγει το Windows Azure για υλοποίηση ERP και CRM

H Neokem, εταιρεία που δραστηριοποιείται για πάνω από 40 χρόνια στο χώρο των βιομηχανικών χρωμάτων υψηλής τεχνολογίας, επέλεξε τις λύσεις Navision και CRM της Microsoft για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της όσον αφορά στην παρακολούθηση του πελατολογίου της αλλά και των προϊόντων της. Την υλοποίηση του project ανέλαβε η εταιρεία Gmsoft , η οποία προχώρησε σε μια καινοτόμο υλοποίηση μέσω του Windows Azure.

Η Neokem δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 20 αγορές στο εξωτερικό, ενώ έχει θυγατρικές εταιρείες στις Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουκρανία. H παρουσία της σε αυτές τις χώρες μέσω θυγατρικών, έφερε την εταιρεία στην ανάγκη χρήσης τοπικών ή και in-house λύσεων, όπως μια βάση δεδομένων για την παρακολούθηση των προϊόντων της αλλά και του πελατολογίου της.

Η ανάγκη
H προσέγγιση αυτή δεν παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της ανά χώρα, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος που θα παρείχε ενιαία, γρήγορη πληροφόρηση και μια ακριβέστερη εικόνα της πραγματικότητας.

Όμως οι απαιτήσεις δεν σταματούσαν σε αυτό το σημείο, καθώς οι πωλητές της εταιρείας χρειάζονταν πρόσβαση στο στοκ αλλά και στα στοιχεία των πελατών, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις από όπου και αν βρίσκονταν. Η ανάγκη της απομακρυσμένης πρόσβασης στους πόρους της επιχείρησης, αποτέλεσε τον οδηγό για την εταιρεία Gmsoft που ανέλαβε το έργο, ώστε να ακολουθήσει μια καινοτόμο προσέγγιση και ειδικότερα την εγκατάσταση του Microsoft Navision ERP στο Azure. Εξαιτίας των διαφορετικών γλωσσικών αλλά και νομικών απαιτήσεων κάθε χώρας, επιλέχθηκε η εγκατάσταση του Navision ERP σε όλες τις θυγατρικές, όπως και του Microsoft CRM που χρησιμοποιείται για διαχείριση των πελατών, σε Virtual servers που φιλοξενούνται στο Azure.

Η λύση
Η πρώτη φάση του έργου αφορούσε σε πιλοτική χρήση του Navision σε δυο θυγατρικές, η οποία επεκτάθηκε ύστερα από λίγο σε όλες τις θυγατρικές της εταιρείας. Παράλληλα ακολούθησε και η εγκατάσταση του Microsoft CRM στη μητρική εταιρεία και όλες τις θυγατρικές. Η κάθε χώρα έχει τη δική της εγκατάσταση Navision, η οποία είναι πλήρως localized, και στο μέλλον αναμένεται να αντικατασταθεί από τη νέα έκδοση της εφαρμογής με σκοπό να επιτευχθεί μεγαλύτερη οικονομία και ενοποίηση. Η πρόσβαση πραγματοποιείται είτε μέσω φορητών συσκευών είτε μέσω υπολογιστών με Windows.

Η επιλογή του Azure, πέρα από την παροχή πρόσβασης από οποιαδήποτε συσκευή, παρέχει μια σειρά από επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως η οικονομία κλίμακας, αφού το μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας είναι εξαιρετικά μικρό μπροστά στην αγορά και στη συντήρηση physical servers ανά χώρα. Πέρα από αυτό, υπάρχει και η δυνατότητα κλιμάκωσης των χαρακτηριστικών βάσει των αναγκών της εταιρείας. Έτσι, για παράδειγμα, αν σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή απαιτηθεί η αύξηση  του bandwidth ή της ισχύoς του  συστήματος, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μόλις πάψει να υφίσταται η ανάγκη, η εταιρεία μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.

Η οικονομία δεν προκύπτει μόνο από το μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας, αλλά και από το γεγονός ότι δεν απαιτείται προσωπικό για να καλύπτει όλες τις εργασίες συντήρησης του server, όπως η λήψη backup των δεδομένων. Διαδικασίες όπως αυτή πραγματοποιούνται τελείως αυτοματοποιημένα, καθιστώντας το Azure μια εξαιρετική πρόταση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό ΙΤ, κάτι που καταδεικνύεται από τον τρόπο που προσέγγισε η GmSoft την υλοποίηση στη Neokem.

Οφέλη
Ο συνδυασμός του Windows Azure με το Microsoft Navision ERP, κάτι που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Gmsoft, παρέχει στον πελάτη όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα του παγκοσμίως επιτυχημένου εμπορικού λογισμικού σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από το χρήση του Cloud.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην υλοποίηση, η Gmsoft  προχώρησε στη δημιουργία ενός  private virtual network στο Azure, με 1 domain server, 1 database server και 5 applications servers. Στο database server φιλοξενούνται 5 βάσεις για τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του Navision και 6 βάσεις για το CRM 2013. Το δίκτυο αυτό είναι συνδεδεμένο με site-to-site connection με το on-premise δίκτυο της Neokem, ενώ οι 5 θυγατρικές συνδέονται με point-to site connection.

Οι χρήστες της Neokem και των θυγατρικών μπορούν να τρέχουν τοπικά CRM 2013, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Navision 2009.

Με την λύση αυτή η εταιρεία απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη όπως:

• Μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς οι χρήστες των θυγατρικών συνδέονται με το Azure με τη βοήθεια VPN Client και οι χρήστες που βρίσκονται on-premise μέσω Active Directory.
• Όλες οι βάσεις  τρέχουν σε ένα και μόνο Server, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερος έλεγχος όσον αφορά στο backup και το tuning.
• Υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης Business Intelligence, με συλλογή στοιχείων από τις βάσεις που βρίσκονται στον ίδιο server.
• Η ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα στους χρήστες είναι εξαιρετικά απλή, καθώς ένας από τους servers παίζει και το ρόλο του file server.

Περισσότερες πληροφορίες: Gmsoft, 6976 801350,  Καραολή Δημητρίου 93, Μοσχάτο – 18345 , gmavrogeorgis@msoft.gr
 

Σχετικά άρθρα

H νέα εποχή στην A3 έγχρωμη εκτύπωση γραφείου

Giorgos Athanassiadis

6 βραβεία απέσπασε η Epsilon Net στα BITE Awards 2020

Giorgos Athanassiadis

Το δικό τους “σπίτι” αποκτούν οι Έλληνες επαγγελματίες στην ασφάλεια πληροφοριών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα