Σκεφτειτε διαφορετικα και αναπτυξτε την επιχειρηση σας

Στη εποχή του digital disruption κάθε εταιρεία θα πρέπει να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο με στόχο να δραστηριοποιηθεί σε νέες αγορές, όσο και για να βρίσκεται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στη Xerox έχουμε επαναπροσδιορίσει τη φιλοσοφία της εταιρείας μας πολλές φορές, ακολουθώντας συνεχώς την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς.

 


 

Ενώ το σημερινό κεφάλαιο της ιστορίας μας ακόμα γράφεται, έχουμε ανακαλύψει αρκετούς τρόπους για να σκεφτόμαστε διαφορετικά σχετικά με το αντικείμενο της δραστηριότητάς μας. Τα παρακάτω insights που μοιραζόμαστε μαζί σας, μπορεί να βοηθήσουν κι άλλες εταιρείες με παρόμοιες ανάγκες να μετασχηματιστούν και να αναπτυχθούν.

 

1. Εστιάστε σε αυτό που επιθυμούν οι πελάτες σας, όχι στο προϊόν σας.

Οι πελάτες σας, σάς προτιμούν για διάφορους λόγους, ο πιο σημαντικός εκ των οποίων είναι επειδή τους βοηθάτε να επιτύχουν τους στόχους τους. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε την επαφή μαζί τους εστιάζοντας αποκλειστικά στη βελτίωση των προϊόντων σας σε μια προσπάθεια να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας. Ασχοληθείτε με τους πελάτες σας. Δείτε τι είναι αυτό που τους απασχολεί και πώς εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε να το επιτύχουν. Η Xerox, για παράδειγμα, δεν είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει εκτυπωτές, αλλά μια εταιρεία που βοηθά τους πελάτες της να επιτύχουν περισσότερα αξιοποιώντας την τεχνολογία – και σε πολλές περιπτώσεις, εφευρίσκοντάς την.

 

2. Καινοτομήστε σε business models, όχι απλά στην τεχνολογία

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε business models τα οποία να κάνουν τους πελάτες σας να υιοθετούν πιο γρήγορα τα νέα προϊόντα. Και πάλι το παράδειγμα της Xerox θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε καλύτερα. Ξεκινώντας από πώληση εκτυπωτών, η Xerox εισήγαγε για πρώτη φορά το μοντέλο leasing επιτρέποντας στους πελάτες της να διαθέτουν πάντα την πιο πρόσφατη τεχνολογία χωρίς μεγάλο κόστος.

 

3. Δημιουργείστε ένα όραμα για το μέλλον

Όλοι οι υπάλληλοί σας θέλουν την εταιρεία που εργάζονται να αναπτυχθεί μέσα από την καινοτομία και όλοι έχουν τις ιδέες τους για το πώς θα επιτευχθεί αυτό με τον καλύτερο, κατά τη γνώμη τους, τρόπο. Εστιάστε στις ιδέες και την ενέργεια των εργαζομένων σας.
Στη Xerox, το όραμά μας είναι ότι βοηθάμε τους πελάτες μας να εργάζονται καλύτερα αξιοποιώντας τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο. Αυτό το όραμα μας βοηθά να ενοποιήσουμε την πορεία των δύο διαφορετικών τμημάτων της επιχείρησής μας – τις έξυπνες λύσεις στο χώρο εργασίας και τη εκτύπωση. Πλέον οι εργαζόμενοι μπορούν να σκέφτονται δημιουργικά για τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που εμφανίζονται στη διασταύρωση ανάμεσα στον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, όπως οι εφαρμογές αυξημένης πραγματικότητας, η ψηφιακή εκτύπωση σε αντικείμενα ή ο συνδυασμός τους.