4 C
Athens
28/01/2021
Biztech

Τα κόστη του printing και πως να τα μειώσετε

Όταν μια μικρή ή μικρομεσαία εταιρεία αποφασίζει ότι πρέπει να εξορθολογήσει τα κόστη της, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται η διοίκηση είναι οι μισθοί και τα πάγια. Σπάνια στη συζήτηση μπαίνει το κόστος των εκτυπωτικών εργασιών που πραγματοποιούνται μέσα στην επιχείρηση.

Εάν τα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν ποιο είναι το ποσοστό των συνολικών εξόδων του IT που επωμίζεται ο τομέας του printing, με μιας θα ανέβαινε στην πρώτη θέση της ατζέντας.

Κατά μέσο όρο, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 15% σε ότι αφορά το οικονομικό κόστος, ενώ σε ότι αφορά πόρους, το ποσοστό είναι 12%. Τα νούμερα αυτά δεν είναι καθόλου μικρά και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον προϋπολογισμό κάθε εταιρείας.

 

Γιατί έχει σημασία η εκτύπωση

Ενώ μπορεί κάποιος να φαντάζεται ότι το 100% ψηφιακό workflow, αμέσως μηδενίζει το κόστος του printing, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Το 40% των διεργασιών μιας επιχείρησης έχει να κάνει με διακίνηση εγγράφων και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το χαρτί συνεχίζει και παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι φαντάζεστε. Το Document Management δεν έχει να κάνει μόνο με τη μείωση του κόστους των εκτυπώσεων, αλλά κυρίως με τη σωστή διακίνηση της πληροφορίας εντός και εκτός της επιχείρησης, οδηγώντας σε ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον με πιο σωστή αποδοτικότητα του κόστους, καθώς και πιο ευχαριστημένους πελάτες και υπαλλήλους.

 

Μετρώντας την αποδοτικότητα της εκτυπωτικής υποδομής

Για να σιγουρευτείτε ότι η εκτυπωτική σας υποδομή αποδίδει στο μέγιστο βαθμό ξεκινήστε αναλογιζόμενοι τον τρόπο με τον οποίο διακινείται η πληροφορία μέσα στην εταιρεία σας. Υπάρχουν κενά που πρέπει να γεμίσετε; Μήπως υπάρχουν περιοχές που θα μπορούσαν να γίνουν πιο αποδοτικές με μια μικρή βελτίωση; Τι προσδοκάτε ως ανταπόδοση;

Για τις περισσότερες εταιρείες, οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν είναι οι παρακάτω:

 

Απόδοση της επένδυσης

Ξοδεύετε το σωστό ποσό για τις εκτυπώσεις σας; Εάν δεν είστε σίγουροι, τότε η απάντηση είναι μάλλον όχι. Το σωστό εργαλείο διαχείρισης εκτυπώσεων μπορεί να εξοικονομήσει έως 30%, λαμβάνοντας δεδομένα από τις συσκευές σας (από τον αριθμό τους, μέχρι το ποιος εκτυπώνει τι και πώς) και δημιουργώντας αναλυτικές αναφορές και προτάσεις βελτίωσης.

 

Αύξηση παραγωγικότητας

Όλοι αναζητούν τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη, αλλά κανένας δεν επιθυμεί να μάθει από την αρχή μια νέα πολύπλοκη διαδικασία. Ο σωστός πάροχος MPS μπορεί να εγκαταστήσει στην εταιρεία σας τα σωστά μηχανήματα και εργαλεία χωρίς καμία διακοπή στη ροή των εργασιών, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να κάνετε την ψηφιακή σας μετάβαση υιοθετώντας λύσεις όπως mobile printing και αξιοποίηση του cloud.

 

Εξοικονόμηση πόρων ΙΤ

Γνωρίζατε ότι το 40-60% των ερωτήσεων των υπαλλήλων σας προς το τμήμα ΙΤ έχει να κάνει με την εκτύπωση; Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα IT της εταιρείας σας ξοδεύει πάνω από το μισό χρόνο του λύνοντας προβλήματα που σχετίζονται με το printing. Μια αποδοτική λύση Managed Print Services διασφαλίζει ότι έχετε στη διάθεσή σας τα κατάλληλα εργαλεία να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο αυτό, απελευθερώνοντας πόρους για άλλες σημαντικές εργασίες.

 

Με τόσα ζητήματα να αναλογιστείτε γιατί να μην αφήσετε εμάς να σας βοηθήσουμε; Κατεβάστε το e-book «Anatomy of An Intelligent Print Environment» και βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να διαχειριστείτε την εκτυπωτική υποδομή σας με τρόπο που να ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Ανοδική τάση καταγράφει η αγορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών

Giorgos Athanassiadis

Νέες ασπρόμαυρες συσκευές Xerox για μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις

Kitriniaris

Η LG εισέρχεται στο club του Chrome

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα