Μνημη, εκτυπωτες Xerox, δισκοι και ασφαλεια. Τι πρεπει να γνωριζετε

Η ασφάλεια βρίσκεται πάντα ψηλά στην ατζέντα της Xerox. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλοί εκτυπωτές και πολυλειτουργικές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να αποθηκεύει τα δεδομένα σας, τόσο κατά τη διάρκεια,  όσο και μετά την εκτύπωση της εργασίας σας. Μπορείτε να διαπιστώσετε ποιους τύπους μνήμης μπορεί να έχει το δικό σας μηχάνημά και πώς να τις διαχειρίζεστε σωστά για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

 

Όλες οι συσκευές της Xerox είναι στην πραγματικότητα «υπολογιστές», που επιτρέπουν την εκτέλεση όλων των εργασιών και των διαθέσιμων λειτουργιών. Όταν λέμε υπολογιστές, εννοούμε ότι διαθέτουν επεξεργαστή, RAM, αποθηκευτικό χώρο και λειτουργικό σύστημα. Μάλιστα, κάποια μηχανήματα διαθέτουν μονάδα δίσκου ή άλλο είδος μνήμης. Σε αυτή τη μνήμη αποθηκεύονται τα δεδομένα (έγγραφα, εικόνες κ.λπ) κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Σε ορισμένες συσκευές, οι εργασίες μπορούν να αποθηκευτούν στο μηχάνημα για μελλοντική ανάκτηση και εκτύπωση. Από την άλλη, αν και γενικά τα δεδομένα διαγράφονται μετά το πέρας μιας εκτυπωτικής εργασίας, είναι πιθανό να είναι ακόμη ανακτήσιμα με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.

 

Η Xerox αναγνωρίζει τον πιθανό κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης ανάκτησης δεδομένων από τη μνήμη του μηχανήματος και προσφέρει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά και αντίμετρα στις συσκευές για να σάς βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα της.

Για να αποτραπεί η πιθανότητα ανάκτησης, οι συσκευές της Xerox προσφέρουν τη δυνατότητα overwrite ή/και κρυπτογράφηση των δεδομένων. Οι τεχνικές αυτές προστατεύουν περαιτέρω τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

 

Χαρακτηριστικά ασφαλείας της Xerox που προστατεύουν τα δεδομένα

 

 Άμεσο overwrite εργασίας ή overwrite εικόνας. Λειτουργία που διαγράφει και αντικαθιστά (με συγκεκριμένο μοτίβο δεδομένων) τομείς δίσκου που περιέχουν προσωρινά δεδομένα εγγράφων. Όλες οι συσκευές που διαθέτουν μονάδες σκληρών δίσκων ξεκινούν αυτόματα τη συγκεκριμένη διαδικασία κατά την ολοκλήρωση κάθε εργασίας.

 On-Demand Image Overwrite. Χειροκίνητη λειτουργία (που μπορεί επίσης να προγραμματιστεί), η οποία διαγράφει και αντικαθιστά (με ένα συγκεκριμένο πρότυπο δεδομένων) κάθε τομέα των partitions του σκληρού δίσκου που μπορεί να περιέχει δεδομένα εργασίας των πελατών.

 Κρυπτογράφηση δίσκου. Λειτουργία που κρυπτογραφεί όλα τα partitions του σκληρού δίσκου που ενδέχεται να περιέχουν δεδομένα εργασίας των πελατών με κρυπτογράφηση AES. Η κρυπτογράφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη δυνατότητα overwrite.