9.3 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Η σημασία – και η αξία – των γνήσιων αναλώσιμων

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει την παροιμία «της Κυριακής χαράς και της Δευτέρας λύπης». Παράδοξο ξεκίνημα, θα μπορούσε να πει κανείς, για ένα άρθρο που απευθύνεται σε συνεργάτες του καναλιού και αφορά τα γνήσια αναλώσιμα εκτυπώσεων. Για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο την περιέργειά σας, σας λέμε πως η συγκεκριμένη παροιμία ταιριάζει γάντι στα όσα συμβαίνουν στην αγορά αναλωσίμων και πως οι συνεργάτες του καναλιού μπορούν να ωφεληθούν να μέγιστα αν προτείνουν στους πελάτες τους μόνο γνήσια αναλώσιμα της Xerox. Πάμε λοιπόν.

 

Είναι στ’ αλήθεια ευκαιρία;

Ως συνεργάτες του καναλιού, δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκεστε μπροστά στο δίλημμα να προτείνετε στους πελάτες σας κάποιο «εναλλακτικό» αναλώσιμο σε «τιμή ευκαιρίας». Πρόκειται για μια πραγματικότητα η οποία είναι εδώ, ιδιαίτερα μάλιστα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Όμως στην πραγματικότητα πρέπει να αναλογιστείτε για μια στιγμή αν η «τιμή ευκαιρίας» είναι μια αληθινή ευκαιρία. Σε πρώτη ανάγνωση μια χαμηλή τιμή φαντάζει ιδανική για όλους: εσείς ικανοποιείτε τον διακαή πόθο κάθε πελάτη και ο πελάτης βγάζει λιγότερα χρήματα από την τσέπη του. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σωστά; Λάθος, αφού όπως αποδεικνύει με σκληρό, πολλές φορές, τρόπο η καθημερινή εμπειρία, τα μη αυθεντικά αναλώσιμα μπορεί να αποδειχθούν μια μεγάλη παγίδα τόσο για τον συνεργάτη του καναλιού όσο και για το τελικό πελάτη. Ιδού γιατί.

 

Κρυφό κόστος

Επιφανειακά η τιμή ενός μη αυθεντικού cartridge μπορεί να φαίνεται ασυναγώνιστη, αλλά το ζήτημα είναι τι πληρώνεις και το τι αγοράζεις. Μελέτες των ανεξάρτητων εργαστηρίων BLI έχουν δείξει ότι τα επίπεδα μελάνης σε μη αυθεντικά αναλώσιμα είναι πολλές φορές έως και 59% μικρότερα από αυτά που υποστηρίζει ο κατασκευαστής τους. Θα προτείνατε ποτέ ένα τέτοιο προϊόν στους πελάτες σας;

 

Απώλεια παραγωγικότητας και ποιότητας

Οι συνέπειες μιας «φθηνής» επιλογής δεν αντανακλώνται μόνο στην τσέπη του πελάτη αλλά και στην παραγωγικότητά του. Άλλες έρευνες της BLI αποκάλυψαν ότι η χρήση μη αυθεντικών αναλώσιμων αρκετές φορές οδηγούσε σε καθυστερήσεις διάρκειας αρκετών ημερών αφού προκαλούσαν σοβαρές βλάβες στους εκτυπωτές οι οποίοι φυσικά έπρεπε να επισκευαστούν. Επιπλέον, τα cartridges χαμηλού κόστους έχουν επίπτωση στην ποιότητα των εκτυπώσεων, με τα πιο συχνά προβλήματα να συμπεριλαμβάνουν θαμπά χρώματα, ατέλειες, λεκέδες κ.λπ.

 

Βλάβες, βλάβες και πάλι βλάβες

Το οικονομικό κόστος της επισκευής ενός εκτυπωτή μπορεί να καταστεί πραγματικά τεράστιο. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «φθηνά» αναλώσιμα οδήγησαν σε πανάκριβες – αυτή τη φορά χωρίς εισαγωγικά – ζημιές ύψους εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ.

 

Κλείνοντας, το συμπέρασμα είναι ένα: τα μη αυθεντικά αναλώσιμα μπορεί να μοιάζουν με χρυσό, αλλά δεν είναι. Αντιθέτως μπορεί να αποδειχθούν μια «μαύρη τρύπα» μέσα στη οποία μπορεί να πέσει τόσο ο συνεργάτης όσο και ο πελάτης του. Γι΄ κάθε φορά που έχετε κατά νου το «φθηνό αναλώσιμο» σκεφτείτε ότι τα Xerox-branded cartridges – για Xerox και non-Xerox εκτυπωτές – δεν είναι μια ευκαιριακή λύση αλλά μια λύση που προφέρει πραγματική αξία σε όλους.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση κερδών 90% για τη Lenovo

Kitriniaris

Δυο διακρίσεις για την Active Computers Systems από την HP

Kitriniaris

H Samsung στην 6η θέση των καλύτερων brands του 2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα