Ξεπουλησε και το Xbox One μεσα σε 24 ωρες

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα 24ώρα από την ανακοίνωση της Sony για το άκρως επιτυχές λανσάρισμα του νέου Playstation 4 και η Microsoft απάντησε στην πράξη με το Xbox One. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία από το Ρέντμοντ, η έναρξη διάθεσης της νέας κονσόλας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, υπήρξε η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του Xbox καθώς πωλήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο κονσόλες σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι gamers περίμεναν αρκετά χρόνια την αναβάθμιση των παιχνιδομηχανών και από τις δύο εταιρείες, οπότε οι ισχυρές πωλήσεις κατά την αρχική φάση διάθεσης δεν θα πρέπει να θεωρούνται έκπληξη. “Είμαστε ευγνώμονες για τον ενθουσιασμό των οπαδών του Xbox σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Microsoft η οποία προσδοκά υψηλές πωλήσεις για το Xbox One.

Η κονσόλα της Microsoft έχει τύχει θετικής υποδοχής από τους ειδικούς για την προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, καθώς και τα non-gaming χαρακτηριστικά της, όπως η πρόσβαση σε ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, σε ορισμένες χώρες, και η ενσωμάτωση του Skype. Το πλεονέκτημα του Playstation 4 είναι βέβαια η χαμηλότερη τιμή του ωστόσο και οι δύο συσκευές αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για να κινηθούν οι πωλήσεις, ειδικά στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Δυστυχώς όμως για την ελληνική αγορά το Xbox One αναμένεται στη χώρα μας κάποια στιγμή, αόριστα, μέσα στο 2014, σε αντίθεση με το Playstation 4 το οποίο θα βρεθεί στις προθήκες των ελληνικών καταστημάτων στις 13 Δεκεμβρίου.