Ξεπερασε το 1 εκατ. πωλησεις το PlayStation 4 την πρωτη ημερα διαθεσης του

Πάνω από 1 εκατομμύριo συσκευές PlayStation 4 ανακοίνωσε πως διέθεσε η Sony σε μόλις 24 ώρες μετά το λανσάρισμά του στις ΗΠΑ και τον Καναδά, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Τα νέα έφεραν ικανοποίηση στην ιαπωνική εταιρεία, η οποία υπολογίζει στην καλή πορεία και της κονσόλας, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να κλείσει θετικά στο σύνολό της η χρονιά.

Η Sony κατέγραψε απώλειες κατά τη διάρκεια του β’ οικονομικού τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η κρίσιμη αγορά των smartphones σημείωσε θετικές επιδόσεις. Αντιθέτως, οι πωλήσεις του games division μειώθηκαν όσον αφορά τον αριθμό των συσκευών που πωλήθηκαν. PlayStation 2, PlayStation 3 και PlayStation Portable σημείωσαν κάμψη στις πωλήσεις τους καθώς οι καταναλωτές ανέμεναν την έλευση του PlayStation 4.

Η εταιρεία ελπίζει το νέο PlayStation 4 να έχει ισχυρές πωλήσεις σε όλες τις αγορές ωστόσο ο πραγματικός ανταγωνισμός θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου όταν το Xbox One της Microsoft βρεθεί στις προθήκες των καταστημάτων. Πλεονέκτημα της Sony είναι η τιμή των $399,99 για το PlayStation 4, η οποία είναι κατά $100 δολάρια χαμηλότερη από εκείνη του Xbox.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.