21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Virtual School: Τώρα και σε white label

Δεν είναι πολλές οι φορές που μία ελληνική εταιρεία αγκαλιάζει πρώτη τις τεχνολογίες αιχμής προσφέροντας κάτι καινοτόμο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η περίπτωση του Virtual School είναι μία από τις λαμπρές εξαιρέσεις και γνωρίζοντας εδώ και χρόνια τους δημιουργούς του, σκεφτήκαμε ό,τι αξίζει τον κόπο να σας την παρουσιάσουμε ως μία ευκαιρία -αν μη τι άλλο- έμπνευσης.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου 3,5 χρόνια, το Virtual School αποτελεί πλέον μία καθαρά cloud υπηρεσία που προσφέρεται με τη μορφή του SaaS (Software-as-a-Service). Έτσι, εκτός από την αρχική ομάδα καθηγητών που το χρησιμοποιούν για το ομώνυμο portal (το www.virtualschool.gr περιέχει περίπου 3.000 λυμένες ασκήσεις και μία βάση σχεδόν 10.000 μαθητών), η υπηρεσία διατίθεται πλέον και σε τρίτους υπό τη μορφή white label, με έναν από τους πρώτους πελάτες, τα φροντιστήρια NEO (www.neo-eclass.gr).

Τα φροντιστήρια ΝΕΟ επέλεξαν την πλατφόρμα VirtualSchool για να υλοποιήσουν ένα e-class project, μία επιπλέον εκπαιδευτική υπηρεσία του φροντιστηρίου. Στο εκπαιδευτικό αυτό portal συμμετέχει όλο το δίκτυο παραρτημάτων του ΝΕΟ με χιλιάδες μαθητές. Κάθε παράρτημα έχει ορίσει τους Branch Admins οι οποίοι διαχειρίζονται αυτόνομα την ομάδα καθηγητών του παραρτήματος, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό υλικό. Υπάρχει η δυνατότητα sharing πληροφορίας μεταξύ παραρτημάτων όπως για παράδειγμα κοινές σημειώσεις μαθημάτων, ή ακόμα και τα αποτελέσματα των διαδραστικών διαγωνισμάτων, συνθέτοντας ένα καθολικό training operations plan για ολόκληρο τον όμιλο!

Επικοινώνησαμε με τους δημιουργούς του VirtualSchool στη NeoSoft και σας μεταφέρουμε εν συντομία τα σημαντικότερα στοιχεία αυτής της καθαρά ελληνικής προσπάθειας.

Τι είναι το VirtualSchool
Virtual SchoolΤο VirtualSchool είναι μία ελληνική e-Learning πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ολοκληρωμένη λειτουργία μίας ιδιωτικής virtual τάξης μαθητών ή ενός φροντιστηριακού e-class project. Κατασκευάστηκε και ανανεώνεται από τη NeoSoft (www.neosoft.gr) και προσφέρεται αποκλειστικά ως υπηρεσία (SaaS, cloud service).

Η αρχική ιδέα παρουσιάστηκε το 2008 όταν μία ομάδα καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σκέφτηκε να προβάλλει τη δουλειά της στο Διαδίκτυο. Υπήρχε διαθέσιμο ένα μεγάλο σύνολο εκπαιδευτικού υλικού, αλλά μόνο σε εκτυπωμένη και χειρόγραφη μορφή. Έτσι, προτάθηκε η κατασκευή μίας ιστοσελίδας όπου θα παρουσιάζονταν η αντίστοιχη δουλειά με “ζωντάνια” και χρήση νέων τεχνολογιών. Έτσι, στις αρχές του 2009 επελέγη τελικά ως βασικός τρόπος παρουσίασης η χρήση video και πιο συγκεκριμένα η απεικόνιση σε “white board” συνοδευόμενη από τη φωνή του καθηγητή. Με αυτόν τον τρόπο, ο μαθητής νοιώθει πως βρίσκεται “μέσα στην αίθουσα” και παρακολουθεί “από κοντά”. Η πρώτη έκδοση ήταν έτοιμη και δόθηκε στους καθηγητές τον Σεπτέμβριο του 2010.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να αποτελέσει τη βάση για κάθε συμπληρωματική εκπαιδευτική υπηρεσία μέσω Web, ένα χρήσιμο και προσιτό βοήθημα για κάθε φροντιστήριο, εκπαιδευτικό οργανισμό ή ιδιώτη εκπαιδευτικό. Aναπτύχθηκε για τις ιδιαίτερες ανάγκες καθηγητών, σχολείων και φροντιστηρίων Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο καθηγητής/ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το VirtualSchool ως ένα πολυεργαλείο για να οργανώσει με αποτελεσματικό τρόπο τη διαχείριση των μαθητών και των ιδιαίτερων μαθημάτων του, με σκοπό να αυξήσει την παραγωγικότητά του και τον ελεύθερο χρόνο του.

Αντίστοιχα, το σχολείο ή το φροντιστήριο μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να εμπλουτίσει και επεκτείνει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Με την ευελιξία του cloud
Το VirtualSchool διαθέτει ένα ευέλικτο μοντέλο licensing, προσιτό για οποιοδήποτε προφίλ πελάτη (υπάρχουν ειδικά πακέτα για καθηγητές και φροντιστήρια που διαθέτουν λιγότερους από 50 μαθητές). Διατίθεται αποκλειστικά ως υπηρεσία, οπότε διαθέτει “by design” αυτήν την ευελιξία και τα οφέλη του cloud, οπότε ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με το αρχικό κόστος κτήσης του λογισμικού.

Στην πλατφόρμα εντάσσονται διαρκώς νέες ενότητες και υπηρεσίες, γεγονός που ευνοείται από την εκ του μηδενός ανάπτυξή του (υπάρχει απεριόριστη ευελιξία). Για παράδειγμα, πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα module για την υποβολή αποριών μαθητών με χρήση εικόνας από κινητό τηλέφωνο, το οποίο και είχε εντυπωσιακή απήχηση.

Φυσικά, ως cloud service, οι πελάτες δεν επιβαρύνονται ούτε με το κόστος, αλλά ούτε και με την ευθύνη ή τη διαδικασία αναβάθμισης και εφαρμογής νέων εκδόσεων.

Ηλίας ΚωτσόςΛάμπρος Τσιουρής
Ο Ηλίας Κωτσός (αριστερά) και ο Λάμπρος Τσιουρής (δεξιά) αποτελούν τους πρωτεργάτες του Virtual School με τον πρώτο να έχει αναλάβει την ανάπτυξη της υπηρεσίας και τον δεύτερο να αντιπροσωπεύει την κοινότητα των εκπαιδευτικών που “ευθύνονται” για το περιεχόμενο, την “ψυχή” δηλαδή του Virtual School.

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Γιώργος Πανδής, νέος διευθυντής πωλήσεων δικτύου στη CPI

Giorgos Athanassiadis

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα των πελατών σας;

Η Samsung διευρύνει τη σειρά smart monitor για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα