18/01/2021
Biztech

Vigor 2862Lac: Το τέλειο router για μικρές επιχειρήσεις

Κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας, πολλές ασύρματες δυνατότητες, εξελιγμένη διαχείριση και λειτουργίες που θα εκτιμήσουν οι μικρές επιχειρήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Draytek Vigor 2862Lac. Και όλα αυτά σε μια άκρως συμφέρουσα τιμή.

 


 

Συνήθως τα routers της DrayTek διαθέτουν περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας από τον ανταγωνισμό τους και το μοντέλο Vigor 2862Lac δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το firewall του διαθέτει ενσωματωμένη άμυνα ενάντια σε επιθέσεις DoS, πολλές δυνατότητας φιλτραρίσματος και προσφέρει μια πληθώρα επιλογών VPN και WAN.

Στα παραπάνω προσθέστε το ADSL2+/VDSL2 modem, την ενσωματωμένη υποδοχή για 3G/4G κάρτα SIM, καθώς και τη δυνατότητα για 3G/4G USB adapter. Τα πλούσια χαρακτηριστικά του Vigor 2862Lac δεν σταματούν εδώ, καθώς το router λειτουργεί σε δύο μπάντες ταυτόχρονα 2,4GHz και 5GHz και μάλιστα με δυνατότητα «εκπομπής» τεσσάρων εικονικών SSIDs ανά συχνότητα. Επιπλέον, μπορεί κανείς να ρυθμίζει εκ των προτέρων τις χρονικές περιόδους ενεργοποίησης του κάθε SSID ξεχωριστά, ενώ η παραμετροποίηση φτάνει σε μεγάλο βάθος, επιτρέποντας την ξεχωριστή κρυπτογράφηση του κάθε SSID, τον αριθμό των επιτρεπόμενων συνδέσεων, τα όρια ταχύτητας κ.λπ.

 

Σε ότι αφορά την ασύρματη συνδεσιμότητα, το Vigor 2862Lac υποστηρίζει το 802.11ac wave 2 με ταχύτητες που αγγίζουν το επίπεδο του Gigabit και συγκεκριμένα έως 1.733 Mbps + 300 Mbps. Το Vigor 2862Lac διαθέτει πέντε Gigabit Ethernet θύρες με την πέμπτη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για LAN ή WAN, είναι σε θέση να υποστηρίζει 32 IPsec VPN tunnels και έως 16 SSL VPNs.

 

VPN επιπέδου enterprise

Η σειρά Vigor2862 υποστηρίζει LAN-to-LAN και Host-to-LAN VPN υποστηρίζοντας όλα τα πρωτόκολλα της βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένων των PPTP, L2TP, IPsec, GRE, και SSL VPN. Διαθέτοντας έναν εξειδικευμένο VPN συνεπεξεργαστή ειδικά για την κρυπτογράφηση σε επίπεδο hardware, μπορούν να εκτελούνται μέχρι και 32 κανάλια ταυτόχρονα, διατηρώντας κορυφαία απόδοση. Τέλος, υποστηρίζεται επίσης VPN Trunking για εξισορρόπηση φορτίου και τη βελτίωση της σταθερότητας και της ταχύτητας των συνδέσεων VPN.

 

Λειτουργίες ασφαλείας

Το SPI firewall είναι εξ αρχής ενεργό και μπορεί να προσαρμοστεί με την εφαρμογή διάφορων φίλτρων. Αυτά περιλαμβάνουν έως και επτά κανόνες, όπου ο καθένας ορίζει την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση, τις διευθύνσεις προέλευσης και προορισμού συν τα πρωτόκολλα και την εκχωρηθείσα ενέργεια. Επίσης, το Vigor 2862Lac περιλαμβάνει βασικό φιλτράρισμα σε επίπεδο URL, το οποίο χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά για να μπλοκάρει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μαζί με το Vigor 2862Lac διατίθεται και μια ειδική άδεια χρήσης 30 ημερών της cloud υπηρεσίας Draytek GlobalView για το φιλτράρισμα ανεπιθύμητου περιεχομένου. Το GlobalView απευθύνεται τόσο σε οικιακή όσο και σε εταιρική χρήση, μπλοκάροντας την πρόσβαση των χρηστών σε ακατάλληλες ιστοσελίδες. Η βάση δεδομένων της εφαρμογής ενημερώνεται συνεχώς, κρατά αρχεία εκατομμυρίων ιστοσελίδων, τα κατηγοριοποιεί ανάλογα (π.χ. υλικό ενηλίκων, τυχερά παιχνίδια κ.ά.), εμποδίζοντας την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού.

 

Κεντρική διαχείριση

Το Vigor2862Lac περιλαμβάνει τη λειτουργία Central AP Management (CAM) και μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρική κονσόλα διαχείρισης για άλλες δικτυακές συσκευές Vigor και συγκεκριμένα μέχρι 20 AccessPoint (VigorAPs) και έως 10 Vigor Switches.

 

Στο CAM μπορεί κανείς να δημιουργήσει έως πέντε ασύρματα προφίλ για να ορίσει τέσσερα διαφορετικά SSID, να ενεργοποιήσει την κάθε συχνότητα, να εφαρμόσει κανόνες ασφαλείας, να ορίσει όρια κυκλοφορίας και να ενεργοποιήσει μπλοκάρισμα σε επίπεδο client. Τέλος, το router υποστηρίζει το πρωτόκολλο TR-069 για να μπορεί να διαχειρίζεται από μακριά μέσω του συστήματος VigorACS.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τεχνολογία: VDSL2/ADSL2/2+, 3G/4G

Τύπος γραμμής PSTN (annex A)

WAN θύρες: 2

LAN θύρες: 4 x GbE

WiFi: 2,4 & 5GHz (801.11ac)

VPN: 32

NAT Sessions: 60.000

Θύρα USB: 1 x USB 2.0

Web Content Filter: Ναι

Διαχείριση Access Point: έως 20

Συμβατότητα με το ACS 2: Ναι

 

Κατασκευαστής:  DrayTek

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 565

Σχετικά άρθρα

Νέες λύσεις βιντεοπροβολής από την Epson

Kitriniaris

Edge computing με την αρωγή της Schneider Electric

Giorgos Athanassiadis

Το MyManager μηχανογραφεί το Queen’s World

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα