ViewSonic VX3276-mhd: 32 «γεματες» ιντσες για διασκεδαση και εργασια

Λέμε «γεμάτες», διότι η ViewSonic VX3276-mhd έχει ακριβώς τις διαστάσεις που απαιτούν οι 32 ίντσες της, διότι δεν έχει σχεδόν καθόλου bezels, παρά μόνο ένα ελάχιστο στο κάτω μέρος.

 


 

Συναρμολογείται σε δευτερόλεπτα και χρειάζεται μόνο δύο βίδες στην πλάτη και μία στη βάση και μάλιστα χωρίς κατσαβίδι αφού περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η μεταλλική τριγωνική βάση είναι στιβαρή και μινιμαλιστική, κρατώντας σταθερά την VX3276-mhd η οποία φαίνεται μεγαλύτερη από ότι είναι, καθώς δεν έχει καθόλου bezels. Επίσης είναι ιδιαίτερα λεπτή στο μεγαλύτερο μέρος της με τα ηλεκτρονικά και τις θύρες να βρίσκονται συγκεντρωμένα στο κάτω μισό τμήμα της πλάτης.

Πρόκειται για μια οθόνη που διαφημίζεται ως «Entertainment Monitor», ωστόσο, τόσο η διάσταση, όσο και οι τεχνολογίες που ενσωματώνει θα εξυπηρετήσουν και τον επαγγελματία που περνά πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του. Μάλιστα, διαθέτει έτοιμες ρυθμίσεις για gaming, movie, text, web, mono και Mac. Κάθε προεπιλογή διαθέτει εξειδικευμένες βελτιώσεις στο gamma, τη θερμοκρασία χρώματος, την αντίθεση και τη φωτεινότητα για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία προβολής για διαφορετικές εφαρμογές. Εκτός από τα έτοιμα presets, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει με ακρίβεια κάθε παράμετρο, όπως φωτεινότητα, αντίθεση, οξύτητα, θερμοκρασία χρώματος, και πολλές άλλες. Μια που αναφέραμε τις ρυθμίσεις να πούμε ότι η πρόσβαση και οι επιλογές στο μενού ODM γίνεται με μια σειρά από κουμπιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης, προφανώς σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός.

Η τεχνολογία SuperClear IPS προσφέρει απρόσκοπτη προβολή από οποιαδήποτε γωνία (η ονομαστική τιμή είναι 178 μοίρες), ενώ το χαρακτηριστικό Flicker-Free και το φίλτρο Blue Light βοηθούν να μην κουράζονται τα μάτια.

 

Η ViewSonic VX3276-mhd που λάβαμε ήταν το μοντέλο με ανάλυση Full HD, ενώ διατίθεται και σε 2K (2560 x 1440). Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι μέχρι τις 32 ίντσες η ανάλυση 1920×1080 είναι ιδανική, αφού στην απόσταση που συνήθως βρίσκονται οι οθόνες αυτές τα pixels δεν είναι ορατά. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε το scaling στα Windows σε οθόνες 4Κ ή ακόμα και 2Κ διότι απλά τα κείμενα είναι σχεδόν αόρατα. Φυσικά, όταν μιλάμε για προβολή βίντεο ή gaming τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η οθόνη διαθέτει τρεις εισόδους σήματος, HDMI, DisplayPort και VGA, μία είσοδο και μία έξοδο ήχου, καθώς και ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.

 

Συμπεράσματα

Ως μια οθόνη γενικής χρήσης, η VX3276-mhd 32 ιντσών κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Δεν απευθύνεται τόσο στον gamer, όσο στον επαγγελματία που ασχολείται με γραφικά,  επεξεργασία εικόνας και βίντεο, ενώ είναι τέλεια για οικιακή χρήση και προβολή media.

Έχει όμορφη σχεδίαση με την τριγωνική μεταλλική βάση να τραβά τα βλέμματα, ενώ η απουσία περιθωρίων την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη. Το IPS panel προσφέρει πολύ καλή ακρίβεια χρώματος σε οποιαδήποτε γωνία.

Σε γενικές γραμμές η ViewSonic VX3276-mhd μας ικανοποίησε με την ποιότητά της, αν και θα θέλαμε να υπήρχε δυνατότητα περιστροφής στον κάθετο άξονα, ενώ δεν θα λέγαμε όχι και σε USB θύρες.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 32”

Τεχνολογία panel: IPS, a-si TFT Active Matrix LCD

Ανάλυση: 1920 x 1080 pixels

Λόγος πλευρών: 16:9

Φωτεινότητα: 250 cd/m2

Λόγος αντίθεσης: 1200:1

Γωνία θέασης: 178O/178O

Χρόνος απόκρισης: 4ms

Συνδέσεις: HDMI x 1, DisplayPort x 1, DB -15 x 1, Audio Out/In

Μεγάφωνα: 2W x 2

Κατανάλωση: 36W

Βάρος: 5,6kg (χωρίς βάση)

 

Κατασκευαστής: Viewsonic

Διάθεση: Oktabit, 8888000

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 220