13.2 C
Athens
15/04/2021
Biztech

ViewSonic VG2448 – εργονομία σε κάθε χώρο εργασίας

Η παραδοσιακή έννοια του «χώρου εργασίας» δεν υφίσταται πλέον. Χώρος εργασίας μπορεί να είναι από το γραφείο, μέχρι το τραπέζι της κουζίνας. Για αυτό το λόγο η εργονομία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή του hardware. Η οθόνη που παρουσιάζουμε παίρνει άριστα τον τομέα αυτό, ενώ είναι πλήρης και από άποψη συνδεσιμότητας καλύπτοντας κάθε ανάγκη.


Θα ξεκινήσουμε από το κομμάτι της εργονομίας που αναφέραμε στην εισαγωγή. Η οθόνη VG2448 που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για αρκετές εβδομάδες μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά σε οποιαδήποτε θέση προσφέροντας πάντα την καλύτερη γωνία προβολής στον χρήστη. Η βάση είναι από τις πιο εργονομικές που έχουμε δει. Διαθέτει pivot ±90°, swivel ±60°, αυξομείωση ύψους έως 130mm, ενώ η ViewSonic αναφέρει ότι είναι η πρώτη οθόνη που διαθέτει tilt 40° ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να την χρησιμοποιεί ακόμα και από όρθια θέση. Χάρη στο IPS panel και ειδικά στην τεχνολογία SuperClear IPS προσφέρει ζωντανά χρώματα και πεντακάθαρη εικόνα από οποιαδήποτε σχεδόν γωνία.

Είναι 24 ιντσών, έχει ανάλυση 1080p και αρκετά λεπτά bezel καθιστώντας την τοποθέτηση δύο ίδιων οθονών δίπλα δίπλα απροβλημάτιστη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ViewSonic έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στο κομμάτι της συναρμολόγησης. Σε ελάχιστα λεπτά την βγάλαμε από το κουτί, συναρμολογήσαμε τη βάση, «κουμπώσαμε» την οθόνη, (χωρίς βίδες), τακτοποιήσαμε τα καλώδια, τη συνδέσαμε στον υπολογιστή και ήταν έτοιμη προς χρήση. Χωρίς να είναι από τις πιο μεγάλες οθόνες που έχουμε δοκιμάσει, η βάση είναι αρκετά στιβαρή και σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί άνετα να σηκώσει πολλαπλάσιο βάρος.

Θέλει τον manager του

Η συγκεκριμένη οθόνη είναι γεμάτη θύρες. Συγκεκριμένα υπάρχουν μία DisplayPort, μία HDMI, μία VGA, ενώ περιλαμβάνει κι ένα USB 3 hub με τέσσερις downstream θύρες (δύο κάτω και δύο στο πλάι) και μία upstream. Επειδή μπορεί να δεχθεί εικόνα από πολλαπλές πηγές ταυτόχρονα, χρειάζεται το πρόγραμμα vDisplay Manager της ViewSonic. Μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν ο χρήστης μπορεί να οργανώσει το desktop του να το χωρίσει σε πολλαπλά τμήματα, ανάλογα με την πηγή εικόνας, ενώ υποστηρίζεται και η ρύθμιση των παραμέτρων της οθόνης, ανεξάρτητα από το ξεχωριστό OSD μενού.

Το Screen Split επιτρέπει στο χρήστη να διαιρέσει την επιφάνεια εργασίας σε ξεχωριστά παράθυρα, για καλύτερο multitasking. Εκτός από τα 6 προκαθορισμένα πρότυπα, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες διατάξεις ώστε να δημιουργήσει την επιφάνεια εργασίας που ταιριάζει στις προτιμήσεις του.

Μια άλλη έξυπνη όσο και χρήσιμη λειτουργία του vDisplay Manager είναι το Auto Launch. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει την εργασία του ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει με τα παράθυρα που είχε ανοιχτά στις συγκεκριμένες θέσεις. Μπορεί κανείς να φτιάξει διάφορα μοτίβα με το που θέλει διάφορα παράθυρα εφαρμογών ανάλογα με το εκάστοτε project που δουλεύει και να φορτώνει κάθε φορά τη συγκεκριμένη διάταξη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Το vDisplay Manager διαθέτει πολλές ρυθμίσεις προσαρμογής της κάθε παράμετρος της εικόνας (φωτεινότητα, χρώμα, οξύτητα κ.λπ), αυτοματισμούς και έτοιμα templates που μπορεί κανείς να φορτώσει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές η ViewSonic VG2448 είναι μια καλή οθόνη γενικής χρήσης. Η εταιρεία την προωθεί ως business, αλλά καθώς το τελευταίο διάστημα τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης είναι όλο και πιο δυσδιάκριτα, η συγκεκριμένη οθόνη τα πήγε πολύ καλά και στο κομμάτι αυτό. Σημειώνουμε ότι εκτός από τις άπειρες συνδέσεις, διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία. Μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί το ίδιο καλά και για gaming και για προβολή βίντεο και φυσικά για οποιαδήποτε οικιακή ή επαγγελματική χρήση. Το ματ IPS panel προβάλει το ίδιο καλά τόσο βίντεο full HD, όσο και κείμενα σε λευκό φόντο με ομοιόμορφη εικόνα σε όλη σχεδόν την επιφάνεια.

Η εργονομική βάση καλύπτει κάθε πιθανή εφαρμογή, ενώ η δυνατότητα περιστροφής κάθετα, αλλά και το tilt προσθέτει πόντους. Στα προηγούμενα θα πρέπει να συνυπολογιστεί η πάρα πολύ καλή τιμή αγοράς, η οποία κυμαίνεται γύρω στα 150 ευρώ.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 24 ίντσες
Τεχνολογία panel: SuperClear IPS TFT LCD
Ανάλυση: FHD 1920 x 1080
Λόγος πλευρών: 16:9
Φωτεινότητα: 250 cd/m²
Λόγος αντίθεσης: 1000:1
Δυναμικός λόγος αντίθεσης: 50.000.000:1
Γωνία προβολής: 178Ο / 178Ο
Χρόνος απόκρισης: 5ms
Είσοδος σήματος: HDMI x 1 (v1.4), DisplayPort x 1 (v1.2), VGA x 1
USB: Up Stream Type B x 1, Down Stream Type A x 4
Ηχεία: 2 x 2W
Κατανάλωση: 21W
Βάρος: 5.82kg με βάση, 3,44kg χωρίς βάση

Κατασκευαστής: ViewSonic, www.viewsonic.com/eu/
Διάθεση: Oktabit, 211-8888000

Σχετικά άρθρα

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 3ο τεύχος

antonyroussel

Στο 11% η άνοδος της αγοράς tablets

Kitriniaris

NetU: Ανάληψη έργου για το κυπριακό δημόσιο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα