11.5 C
Athens
26/02/2021
Biztech

ViewBoard Mini IFP2410: Διαδραστική διαδασκαλία παντού

Η ViewSonic ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα διδασκαλίας 24 ιντσών ViewBoard Mini IFP2410. Συνδέοντας απλά ένα προβολέα βίντεο με την ViewBoard Mini, ακόμα πιο πολλά σχολεία θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο μαθησιακό περιβάλλον, καθιστώντας τις σχολικές αίθουσες περισσότερο διαδραστικές. Ειδικότερα, αν η ViewBoard Mini συνδεθεί με ένα φορητό προβολέα της σειράς M της ViewSonic, ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον μάθησης οπουδήποτε χρειαστεί. Προκειμένου να βοηθήσει τα σχολεία να δημιουργήσουν φιλικά προς την τεχνολογία μαθησιακά περιβάλλοντα, η ViewSonic παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την εκπαίδευση (EdTech).

 

Η ViewBoard Mini είναι μία διαδραστική πλατφόρμα μάθησης, η οποία διαθέτει μία οθόνη αφής 24 ιντσών με τεχνολογία 10-point projected capacitive (PCAP) touchscreen, μετατρέποντας τη διάλεξη σε διαδραστική διδασκαλία. Οι καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες του ψηφιακού πίνακα πάνω στην οθόνη αφής και να αξιοποιούν τη θύρα HDMI για να συνδέσουν προβολείς.

Εναλλακτικά, μπορούν να συνδεθούν ασύρματα ή ενσύρματα, μέσω του ViewBoard Cast, που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερους περιορισμούς αναφορικά με την εμβέλεια. Το μοναδικό software διαμοίρασης περιεχομένου ViewBoard Cast δίνει τη δυνατότητα για streaming περιεχομένου απευθείας από το κινητό τηλέφωνο, στην οθόνη μέσω ασύρματου ή ενσύρματου δικτύου. Πολλαπλοί χρήστες μπορούν να σχολιάζουν ταυτόχρονα το σχετικό υλικό (όπως έγγραφα, αρχεία cloud, multimedia, κ.α) στη συσκευή τους σε πραγματικό χρόνο και κατόπιν να το προβάλλουν και να το διαμοιράζονται μέσω της ViewSonic. Η δυνατότητα προβολής πολλαπλών οθονών επιτρέπει μέχρι και σε εννέα διαφορετικούς χρήστες να εμφανίζουν το περιεχόμενο τους  την ίδια στιγμή πάνω στην οθόνη. Το σύστημα επίσης, υποστηρίζει δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως Windows, Mac, iOS-Airplay, Android, και Chrome.

Η ViewBoard Mini έχει επίσης, ενσωματωμένο το software ψηφιακού πίνακα myViewBoard, που επιτρέπει στους διδάσκοντες να σχεδιάζουν, να γράφουν, να επεξεργάζονται δεδομένα και να  προσθέτουν σχόλια απευθείας πάνω στην οθόνη. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες λειτουργίες όπως το screen recording, η μετατροπή αρχείων και το QR code sharing, ώστε να βοηθήσουν τους δασκάλους να κρατούν αρχείο των μαθημάτων.

 

 

Εκτός από τη χρήση της σε συνδυασμό με σταθερούς projectors στις αίθουσες, η ViewBoard Mini, χάρη στο μικρό της μέγεθος και τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με φορητούς προβολείς, ώστε να δημιουργηθεί ένα κινητό, διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον. Το απόλυτο ταίρι της ViewBoard Mini, είναι ένας από τους φορητούς προβολείς της σειράς M της ViewSonic, οι οποίοι υποστηρίζουν ασύρματη προβολή, ενώ τα πιο compact μοντέλα ζυγίζουν λιγότερο από 1 kg. Τώρα πια οι χρήστες έχουν την ευελιξία να δημιουργούν προηγμένα περιβάλλοντα διδασκαλίας, όπου και όποτε το επιθυμούν, χωρίς να περιορίζονται στις παραδοσιακές τάξεις.

Οι λύσεις EdTech της ViewSonic, που βασίζονται στις διαδραστικές οθόνες ViewBoard και ενσωματώνουν το software ψηφιακού πίνακα myViewBoard, προσφέρουν στους δασκάλους μεγάλη βοήθεια και εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας, επιτρέποντας τους να προετοιμάζονται κατάλληλα πριν το μάθημα, να αυξάνουν τη συμμετοχή των μαθητών αλλά και την αλληλεπίδραση μαζί τους. Η νεότερη ViewBoard Mini 24 ιντσών συμπληρώνει την υπάρχουσα συλλογή με τα μοντέλα ViewBoard των 55, 65, 75 και 86 ιντσών, καθιστώντας τη σειρά προϊόντων ακόμα πιο ολοκληρωμένη και επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν εύκολα την software πλατφόρμα myViewBoard.

 

«Η ψηφιακή τεχνολογία έχει μεταμορφώσει ολοκληρωτικά τη διδασκαλία στα σχολεία από μία απλή μετάδοση γνώσης σε μία αμφίδρομη, επικοινωνιακή διαδικασία. Ο εξοπλισμός των αιθουσών με διαδραστικές οθόνες έχει γίνει μία ξεκάθαρη τάση» δήλωσε η Monica Sun, Director of Large Format Display BU της ViewSonic. «Ωστόσο, πολλά σχολεία παρά την επιθυμία για αναβάθμιση τους με τέτοιους ψηφιακούς πίνακες, ίσως πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι υπάρχοντες προβολείς είναι ακόμα αρκετά καινούριοι για να αντικατασταθούν. Η ViewBoard Mini είναι σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτών των σχολείων, δίνοντας τη δυνατότητα στους δασκάλους να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής της, για να αξιοποιούν λειτουργίες όμοιες με εκείνες μίας διαδραστικής οθόνης και να προβάλλουν περιεχόμενο με τον projector που ήδη διαθέτουν. Με τον τρόπο αυτό, τα σχολεία μπορούν να αναβαθμίσουν τις τάξεις τους, χωρίς να πρέπει να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό».

Σχετικά άρθρα

Διανομή λύσεων της Fujitsu από την Oktabit

Kitriniaris

ΟΤΕ: Σημαντικές επενδύσεις σε οπτική ίνα και δίκτυα νέας γενιάς

Καταναλωτική η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα