3.8 C
Athens
17/01/2021
Biztech

Veeam On Tour: Η σημασία του availability

Καθώς οι εταιρείες προχωρούν ή σχεδιάζουν την πορεία τους προς τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα είναι σε θέση να λειτουργούν 24/7/365. Το availability αποκτά πλέον ουσιαστική σημασία και απαίτηση και η Veeam, είναι σε θέση να το υποσχεθεί.

 

 

Στις 2 Νοεμβρίου 2016, η Veeam διοργάνωσε στο gazARTE μαζί με τους συνεργάτες της την ημερίδα Veeam ON tour. Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες και φέτος έκανε μια «στάση» στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει τις επιχειρήσεις πως μπορούν να βελτιώσουν τις υποδομές τους σε επίπεδο επικοινωνιών, ασφάλειας & νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε η νέα Veeam Availability Suite 9.5 η οποία προσφέρει πολλά καινούρια χαρακτηριστικά. Επιπλέον αναλύθηκε η Veeam Availability Platform, καθώς και οι νέες λύσεις της εταιρείας.

 

Το βασικό πρόβλημα backup στα σύγχρονα datacenters, είναι αυτό των virtual servers κατά βάση, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε χρηµατοοικονοµικό επίπεδο. Πριν 16 χρόνια η Veeam ξεκίνησε να προσφέρει λύσεις backup και restore για τα virtual περιβάλλοντα της VMware, οπότε για κάποιο διάστημα είχε συνυφανθεί µε τις λύσεις της τελευταίας. Άλλωστε και το όνομα της εταιρείας προκύπτει από τα δύο γράμματα «VM».

Από την έκδοση 6 και μετά, οι λύσεις της Veeam υποστηρίζουν και περιβάλλοντα Microsoft (Hyper-V), παρέχοντας έτσι µία πλήρως ολοκληρωμένη λύση, αφού οι δύο αυτές εταιρείες virtualization κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, τόσο στην παγκόσμια, όσο και στην τοπική αγορά.

 

2-presentation-albert-vot-greece-nov-20162

 

Availability: επίκαιρο όσο ποτέ

 

veam1Στο πλαίσιο της ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Albert Zammar, ο οποίος κατέχει τη θέση του regional vice president SEMEA και με την Vered Liberman, regional sales manager Israel, Greece, Cyprus, Malta.

Γιατί όμως η Veeam επέλεξε την Ελλάδα για τη συγκεκριμένη παρουσίαση; Μήπως η εταιρεία βλέπει ότι η οικονομική κρίση αποτελεί παράλληλα και μια ευκαιρία για τις εταιρείες κατά την ψηφιακή τους μετάβαση;

Ο κ. Zammar πιστεύει ότι το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, διότι η στασιμότητα έχει κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η τεχνολογία επιτρέπει τις εταιρείες να ανανεώσουν τις υποδομές τους και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, η Veeam θεωρεί ότι το cloud είναι η επόμενη μεγάλη επανάσταση στο χώρο του business και ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας με επενδύσεις, νέα προϊόντα και λύσεις. Η τάση αυτή είναι παγκόσμια και ο κ. Zammar θεωρεί ότι σύντομα όλο και περισσότερες εταιρείες θα μεταφέρουν το business τους στο cloud (ιδιωτικό, δημόσιο, υβριδικό).

Ειδικά για την Ελλάδα, ο κ. Zammar τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό η εταιρείες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη τους. Η κίνηση αυτή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται από πολλές ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες, ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός μηχανισμός μεταφέροντας τις δραστηριότητές του σε εικονικές υποδομές.

 

Στο σημείο αυτό η Veeam είναι σε θέση να εξασφαλίζει availability προσφέροντας αδιάληπτη και απρόσκοπτη λειτουργία. Πολλές εταιρίες συνεχίζουν και χρησιμοποιούν on-premise συστήματα, ενώ παράλληλα ξεκινούν τη μεταφορά δεδομένων και εφαρμογών στο δημόσιο cloud. Επομένως, αυτή τη στιγμή, αλλά και το επόμενο διάστημα, η τάση είναι το υβριδικό μοντέλο για το οποίο η Veeam είναι σε θέση να προσφέρει αδιάληπτη λειτουργία, υποστηρίζοντας όλες τις υποδομές και τις εικονικές και πλέον και τις φυσικές, παρέχοντας προστασία δεδομένων, συνεχή παρακολούθηση και ανάκτηση σε λίγα λεπτά.

 

Θετικά τα στοιχεία ανάπτυξης

 

Οι πελάτες της Veeam στην Ελλάδα (η εταιρεία δεν πουλάει απευθείας, αλλά μέσω συνεργατών) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως ναυτιλιακές εταιρείες, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους κ.ά.

Η εταιρεία εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή και μάλιστα στην περιοχή της SEMEA εμφανίζεται ανάπτυξη year over year της τάξης του 33%, ενώ παγκοσμίως η ανάπτυξη ήταν της τάξης του 38%.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι φέτος, η Veeam αναγνωρίστηκε από την Gartner ως ηγέτιδα εταιρεία στο Data Center Backup & Recovery software.

 

2-presentation-albert-vot-greece-nov-2016

Σχετικά άρθρα

Lexis Πληροφορική: Νέα Σειρά VigorNIC 132

Giorgos Athanassiadis

H Ericsson φέρνει το 5G στην Ευρώπη

Channel-Manager

ΕΛΜΗ Systems και Symantec ενισχύουν τη συνεργασία τους

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα