Τριπλασιασμος κερδων για την LG

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε η LG κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου, καθώς όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία κατέγραψε αύξηση 319% στα καθαρά κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το α’ τρίμηνο του 2014 ανέρχονται στα $86,62 εκατ. με τα λειτουργικά κέρδη να φτάνουν τα $471,47 εκατομμύρια. Αντίστοιχα,  τα έσοδα ανήλθαν στα $13,35 δις, αυξημένα κατά 1,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, η κερδοφορία αυτή αποδίδεται κατά κύριο στην αυξημένη κερδοφορία που εμφανίζει ο κλάδος Οικιακής Ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 η LG Home Entertainment Company ανακοίνωσε έσοδα $4,63 δις, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Τα λειτουργικά κέρδη, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, ανήλθαν στα $224,79 εκατ., λόγω της ισχυρής αύξησης που καταγράφηκε στις πωλήσεις μεγαλύτερων τηλεοράσεων, αλλά και της βελτίωσης του κόστους των προϊόντων, η οποία οφείλεται στη μείωση των τιμών των πρώτων υλών.  Μάλιστα, η παρουσίαση των νέων μοντέλων του 2014 αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα του κλάδου οικιακής ψυχαγωγίας και κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 12,3 εκατομμύρια συσκευές, αυξημένες κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των LG smartphones τεχνολογίας LTE έφτασαν τα 5 εκατομμύρια μονάδες, η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ σε επίπεδο τριμήνου. Σε ετήσια βάση η αντίστοιχη ποσοστιαία μεταβολή ανέρχεται σε +79%. Τα έσοδα της περιόδου ανήλθαν σε $3,19 δις δολάρια, αυξημένα κατά 6%σε ετήσια βάση, ενώ βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο εμφανίζεται και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, λόγω της παρουσίασης του G Pro 2 στην κορεατική αγορά και την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων μάρκετινγκ. Η έναρξη διάθεσης του LG G3 smartphone, σε συνδυασμό με την παρουσίαση των μεσαίων συσκευών L Series III σε περισσότερες αγορές, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα έσοδα και του δευτέρου τριμήνου.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.