Τρεις μνηστηρες για το ηλεκτρονικο εισιτηριο του ΟΑΣΑ

Στην τελική φάση μπαίνει η επιλογή αναδόχου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς εγκρίθηκαν από το ΔΣ του ΟΑΣΑ οι 3 τελικές δεσμευτικές προσφορές για το συγκεκριμένο έργο, όσον αφορά την τεχνική αξιολόγηση. Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση του οργανισμού οι εταιρείες που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές και εγκρίθηκαν είναι οι Intrasoft Ιnternational – Ιntrakat, ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ κα ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – LG CNS. Το επόμενο βήμα αφορά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Στο πλαίσιο του έργου, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ενώ θα αξιολογείται η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα  μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις μεταφορές, καθώς ολοκληρώθηκε και η επιλογή αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τα δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών και εγκαινιάζουν μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ΤΠΕ, στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιούνται και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.