Τρεις διεκδικητες για το ψηφιακο μερισμα

Cosmote, Vodafone και Wind ήταν οι εταιρείες που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 MHz και 2600 MHz μετά τη λήξη της σημερινής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ.

Πρόκειται  για το αποκαλούμενο “ψηφιακό μέρισμα” με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα €309 εκατομμύρια. Οι συχνότητες στα 800 MΗz είναι αυτές που θα μείνουν “ελεύθερες” μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014. Είναι οι συγκεκριμένες συχνότητες οι οποίες αποκαλούνται “ψηφιακό μέρισμα”, ενώ είναι και αυτές για τις οποίες κυρίως ενδιαφέρονται οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ως επόμενο βήμα, η ΕΕΤΤ θα ανακοινώσει τους προεπιλεγέντες συμμετέχοντες στους οποίους και θα αποστείλει το δελτίο συμμετοχής. Παράλληλα, θα ενημερώσει συνολικά τους προεπιλεγέντες συμμετέχοντες για την ημερομηνία, τον τόπο, το πρόγραμμα διεξαγωγής, καθώς και για επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.