11.7 C
Athens
26/02/2021
Biztech

Top 10 καταναλωτικών τάσεων για το 2012

[Δελτίο Τύπου] To Ericsson ConsumerLab παρουσίασε το top 10 των καταναλωτικών τάσεων για το 2012. Μεταξύ των βασικών του ευρημάτων περιλαμβάνονται το ότι:

• Η συνδεσιμότητα έχει γίνει τόσο απαραίτητη όσο κι η κατασκευή  δρόμων και ο ηλεκτρισμός.
• Τα Social Media επαναπροσδιορίζουν τη μετάδοση ειδήσεων
• Ο καθένας μπορεί να γίνει service provider.
 
Από τη στιγμή που οι καταναλωτές συνδέονται, το Διαδίκτυο είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θα ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν, εάν έπρεπε να μειώσουν τις δαπάνες τους, σύμφωνα με τα ευρήματα του ConsumerLab.  
Για περισσότερα από 15 χρόνια, το ConsumerLab διεξάγει έρευνα σχετικά με τις αξίες, τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ΤΠΕ. Το παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα της Ericsson βασίζεται σε ετήσιες συνεντεύξεις με δείγμα 100.000 ατόμων σε περισσότερες από 40 χώρες, περιλαμβανομένων πάνω από 10 μεγαλουπόλεις.
 
Ο Michael Björn, Επικεφαλής Έρευνας του ConsumerLab, τόνισε: «Οι καταναλωτές θεωρούν πλέον τις εφαρμογές των smartphones τόσο απαραίτητες όσο και το νερό για ένα ψάρι. Η οθόνη αφής και η άμεση πρόσβαση μέσω εικονίδιων έχουν απλοποιήσει τις υπηρεσίες διαδικτύου και οι άνθρωποι είναι τώρα πρόθυμοι να εξερευνήσουν νέους τομείς της καθημερινότητας- από συνταγές έως και αποδείξεις – ώστε να απολαύσουν τα οφέλη της συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με μια μελέτη που ολοκληρώσαμε πρόσφατα σε αναδυόμενες αγορές, διαπιστώσαμε ότι ακόμα και οι νέοι χρήστες κινητών τηλεφώνων εξελίσσονται πολύ γρήγορα και σε χρήστες του Διαδικτύου. Η συνδεσιμότητα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων τους». 
 
Το top 10 των καταναλωτικών τάσεων εν συντομία, έχει ως εξής: 
 
1. Καταλυτικός ο ρόλος της συνδεσιμότητας. Η συνδεσιμότητα έχει γίνει τόσο απαραίτητη όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι από τη στιγμή που έχουν συνδεθεί, το Διαδίκτυο είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θα ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν, αν έπρεπε να μειώσουν τις δαπάνες τους.
 
2. Ο καθένας μπορεί να γίνει service provider. Υπάρχει σημαντική ζήτηση για νέες υπηρεσίες. Το διαδίκτυο καθιστά δυνατό για τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές να εξερευνήσουν νέες λύσεις, όπως τα applications.
 
3. Τα social media επαναπροσδιορίζουν τη μετάδοση των ειδήσεων.  Τα social media ‘ωθούν’ στην κατανάλωση φωτογραφιών, video clips, μουσικής, και πλέον μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κρίνουν τις ειδήσεις που τους ενδιαφέρουν περισσότερο μέσω του αντίστοιχου σχολιασμού που παρέχεται στις πλατφόρμες των νέων μέσων.
 
4. Τα κινητά τηλέφωνα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι καταναλωτές δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον τομέα των κινητών υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με κοντινές περιοχές ή τοπικές υπηρεσίες. Ενώ το 90% του συνόλου των χρηστών smartphone δηλώνουν ότι έχουν πάντα μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο, μόνο το 80% του συνόλου αναφέρει ότι έχουν πάντα χρήματα μαζί τους.
 
5. Η διαφάνεια είναι σημαντικότερη από την ιδιωτικότητα. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να ζουν με διαφάνεια κι αναμένουν το ίδιο από τις επιχειρήσεις καθώς και άλλους οργανισμούς. 
 
6. Ευκολία στη χρήση μέσω του cloud. Η ανταλλαγή πληροφοριών με διασυνδεμένες συσκευές τείνει να γίνει κανόνας για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα την εμφάνιση υπηρεσιών που έχουν ως βάση τους το cloud. Ο κύριος παράγοντας είναι η ευκολία στη χρήση.
 
7. Οι γυναίκες προωθούν  την αγορά των smartphones. Η μελέτη μας που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια του 2011 ανάμεσα σε  χρήστες smartphone έδειξε ότι οι άνδρες εξακολουθούν να κυριαρχούν στη χρήση των εξειδικευμένων υπηρεσιών για smartphones, ωστόσο πολύ περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν συνηθισμένες υπηρεσίες, όπως φωνητικές κλήσεις, SMS και το Facebook. Ενσωματώνοντας ενεργά τη χρήση όλων των διαύλων επικοινωνίας σε μία συσκευή, οι γυναίκες προωθούν στη μαζική αγορά την υιοθέτηση των smartphones.
 
8. Κάνοντας τις αγορές ευκολότερες. Η έρευνά μας έδειξε ότι το 67% των χρηστών smartphone ενδιαφέρονται για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Οι πληρωμές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα, αλλά να τεθούν σε ένα πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και τις καθημερινές αγορές – για παράδειγμα, πληροφορίες για το προϊόν, bonus πόντους, αποδείξεις, ακόμη και πρόγραμμα πλοήγησης που θα επιτρέπει να «φέρεις» ένα εμπορικό κέντρο στον προσωπικό σου χώρο.
 
9. Τα πάντα μπορούν να συνδεθούν. Τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μέσω κινητού τηλεφώνου ξεπέρασαν τις φωνητικές κλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2009 και διπλασιάστηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Οι καταναλωτές συνδέονται όλο και περισσότερο στο Internet και με πράγματα γύρω τους, όπως αυτοκίνητα, μηχανήματα αυτόματης πώλησης και άλλα.
 
10. Αβέβαιοι καιροί – οι καταναλωτές αποζητούν τον έλεγχο. Σε περιόδους οικονομικής αστάθειας ή όταν προκύπτουν καταστροφές, όπως σεισμοί, βλέπουμε ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται  για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια. Παρομοίως, αν υπάρξει μια μεταβολή στο διαθέσιμο εισόδημα αυτό αυτομάτως αποτελεί μια κινητήρια δύναμη για να ελέγχουν οι καταναλωτές το βαθμό με τον οποίο χρησιμοποιούν και καταναλώνουν αυτές τις υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Η SAS ηγέτης στο Enterprise Fraud Management

Οι QLED digital signage της Samsung στην έκθεση ISE 2017

ACE-Hellas: Επαναπιστοποίηση για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα