12.8 C
Athens
24/02/2021
Biztech

To Motorola razr επιστρέφει. Αυτή τη φορά με foldable οθόνη

Η νέα καινοτομία στα σύγχρονα smartphones είναι οι αναδιπλούμενες οθόνες. Διάφοροι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους, άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι και τόσο (με την πρώτη). Η Motorola επέλεξε να κάνει τη διαφορά επαναφέροντας ένα κινητό που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το Razr, ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά clamshell κινητά. Το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε το 2004 και κυριολεκτικά έκανε πάταγο. Σχεδόν μιάμιση δεκαετία μετά, το εμβληματικό κινητό επιστρέφει. Το νέο Motorola Razr είναι το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη σε στυλ clamshell, το οποίο διπλώνει τελείως, προσφέροντας μια γνωστή από τα παλιά και παράλληλα εντελώς μοναδική, νέα εμπειρία.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του νέου Razr, η σχεδιαστική ομάδα δοκίμασε πάνω από 20 διαφορετικά πρότυπα με σκοπό να γίνει κατανοητό πώς οι ευέλικτες οθόνες μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα smartphones τους. Όπως αποδείχθηκε από τις δοκιμές ο σχεδιασμός clamshell που ήταν της μόδας την εποχή που δεν υπήρχαν smartphones ήταν η τέλεια λύση, κυρίως επειδή καλύπτει απόλυτα την ανάγκη για φορητότητα, χωρίς να θυσιάζει την εμπειρία μεγάλης οθόνης που όλοι αποζητούν από το smartphone τους .

Το νέο Motorola Razr συνδυάζει το στυλ με την καταπληκτική κατασκευή. Κατασκευασμένο με ανοξείδωτο ατσάλι και 3D Gorilla Glass, το εξωτερικό κέλυφος του προστατεύει την οθόνη, ενώ παράλληλα έχει premium αίσθηση στο χέρι. Όπως και το πρώτο Razr, έτσι και το μοντέλο του 2020 είναι λεπτό και κομψό, αποφεύγοντας την έντονη αντίθεση σε χρώματα και υλικά, ώστε να μην υποβαθμίζει το εξαίσιο design του.

 

 

Επαναστατική οθόνη και προηγμένες λειτουργίες

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Razr, όταν οι περιορισμοί της διαθέσιμης τεχνολογίας στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο της Motorola, η εταιρεία σχεδίασε την πρώτη (προστατευμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) άρθρωση μηδενικού διακένου (zero gap hinge), η οποία επιτρέπει στις δύο πλευρές του αναδιπλούμενου display να εφάπτονται εντελώς όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, προστατεύοντας την οθόνη από σωματίδια και σκόνη. Επιπλέον επανασχεδιάστηκε και η κεραία ώστε να απαιτεί τον μισό χώρο από ότι στα υπόλοιπα smartphones και επιπλέον προστέθηκε ειδική επικάλυψη στη συσκευή που προσφέρει αντοχή στο νερό και προστασία κατά των πιτσίλισμα.

 

Το Motorola Razr είναι μικρό και βολικό σε μέγεθος όταν κλείνει, αλλά ανοιχτό η οθόνη Flex View 6,2 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21: 9 προσφέρει όλη τη λειτουργικότητα που συναντάμε σε μεγαλύτερα smartphones.

Οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ. Το νέο Motorola Razr δεν έχει μία οθόνη αλλά δύο, όπως άλλωστε προστάζει το παρελθόν του! Στην εξωτερική οθόνη Quick View display 2,7 ιντσών εμφανίζονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί κανείς όσο το τηλέφωνο είναι κλειστό. Η εξωτερική οθόνη υποστηρίζει πλήθος λειτουργιών, όπως πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνύματα, εκτέλεση πληρωμών, αναζήτηση τραγουδιών, λήψη selfie, χρήση του Google assistant, αλλά και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις όπως ενεργοποίηση/απενεργοποίηση Bluetooth, Wi-Fi, hotspot και πολλά άλλα.

 

Το νέο Motorola Rrazr θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το 2020, σε περιορισμένο αριθμό συσκευών.

 


 

Συντάκτης: Πάρης Λύρας
Tech enthusiast | Λάτρης κάθε τι mobile | Εθισμένος στις τηλεοπτικές σειρές…

Σχετικά άρθρα

Αυξημένη η ανάγκη ειδικών στην κυβερνοασφάλεια

Θα πουλήσει η HPE το τμήμα Enterprise Software;

Giorgos Athanassiadis

Microsoft: Ευκαιρίες από το cloud και τα κοινωνικά εργαλεία

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα