Τιτλοι τελους για την Calxeda

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2010 και σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επενδυτών και εταιρειών όπως οι ARM Holdings, Texas Instruments και Highland Capital Ventures. Το σχέδιο της Calxeda ήταν φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο αφού ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσε ARM server chips. Λίγες όμως ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2013 η Calxeda ανακοίνωσε πως τελικά παύει τη λειτουργία της εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης.   

Η Calxeda συνέλαβε από νωρίς την ιδέα υλοποίησης επεξεργαστών ARM σε servers, ως μια φθηνότερη και χαμηλότερων ενεργειακών απαιτήσεων λύση σε σύγκριση με τα x86 chips της Intel και της Advanced Micro Devices ( AMD ), τα οποία χρησιμοποιούνται στους περισσότερες servers σήμερα. Μάλιστα, το 2011 είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη ARM-based chips με έως και 480 πυρήνες για servers χαμηλής ισχύος.

“Η ιδέα της δημιουργίας ARM – based chips για servers ήταν πρόκληση για τους γίγαντες της βιομηχανίας και δεν ήταν στα σχέδια κανενός τους όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι. Τώρα θεωρείται αυτονόητο και θα αλλάξει τη βιομηχανία για πάντα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που καταφέραμε αλλά είναι λυπηρό που δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά”, δήλωσε ο Karl Freund , αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Calxeda.

Τώρα η εταιρεία αναζητά αγοραστές για τις πατέντες της, οι οποίοι δεν θα είναι και λίγοι. Ήδη η AMD, η οποία και διατηρεί το προβάδισμα στη συγκεκριμένη αγορά, θα αρχίσει τις αποστολές ARM-based chips για servers κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.