Τεραστια συμφωνια μεταξυ ΙΒΜ και Allianz

Κοντά σε συμφωνία ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται η IBM με την Allianz, τον γερμανικό κολοσσό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το αντικείμενο της συμφωνίας έχει να κάνει με το outsourcing της ΙΤ υποδομής της Allianz, το οποίο θα αναλάβει η IBM.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Allianz με ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρίνησε ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την IBM ώστε η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.

Το σχέδιο είναι να αναθέσει η Allianz την IT υποδομή της στην IBM καθώς θέλει να καταργήσει τα 136 από τα συνολικά 140 data centers που διατηρεί σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία θέλει να συνεχίσει τη δραστηριότητά τους με την ενσωμάτωση των εσωτερικών δικτύων και κέντρων δεδομένων της σε αυτό που αποκαλεί Allianz Private Cloud μέχρι το τέλος του 2017 και η IBM φέρεται ως ο πιθανότερος συνεργάτης για τη μετάβαση αυτή. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η Allianz ανακηρύχτηκε με βάση τα έσοδα του 2012 ως η μεγαλύτερη εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.