Τεραστια συμφωνια για την Ericsson στην Κινα

Με μια συμφωνία μαμούθ η Ericsson εδραιώνει ισχυρά την παρουσία της στην κινεζική αγορά, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι λύσεις της επιλέχθηκαν από την China Mobile για την ανάπτυξη δικτύων LTE TDD σε 15 μεγάλες επαρχίες της Κίνας. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του έργου αρκεί να πούμε ότι η China Mobile έχει 700 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ οι επαρχίες που αφορούν τη συμφωνία με την Ericsson αντιστοιχούν στο 63% του κινεζικού πληθυσμού και περιλαμβάνουν τις τρεις επαρχίες με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στη χώρα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη δικτύου LTE TDD στον κόσμο.

Η Ericsson θα αναπτύξει δίκτυα ασύρματης πρόσβασης, βασισμένα σε σταθμούς βάσης πολλών τεχνολογιών (multi-standard) RBS 6000. Για το δίκτυο κορμού – το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το πανεθνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της China Mobile που καλύπτει 2G, 3G και 4G τεχνολογίες –  η Ericsson επιλέχθηκε για την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, ίση με ένα μερίδιο αγοράς 40% στη Διαχείριση Δεδομένων Χρήστη (HLR / HSS). Επιπλέον, η Ericsson εξασφάλισε το 20% των εξελιγμένων δικτύων κορμού μεταγωγής πακέτων (Evolved Packet Core), καθιστάμενη έτσι ο κύριος προμηθευτής δικτύων κορμού της China Mobile. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης σχεδιασμό δικτύων και υπηρεσίες βελτιστοποίησης.

Η Ericsson δεν είχε μέχρι στιγμής μερίδιο αγοράς 3G στην China Mobile, και αυτή η συμφωνία αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας όχι μόνο στην κινεζική αλλά και στην παγκόσμια αγορά, ακριβώς λόγω του μεγέθους της.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.