Τελος στα σχεδια για Windows-Android PCs;

Μετά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν πριν λίγο καιρό, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της CES, για την ανάπτυξη PCs που “παντρεύουν” Windows με Android, τα πράγματα φαίνεται πως περιπλέκονται αρκετά. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της Wall Street Journal, Google και Microsoft έβαλαν “πάγο” στα σχέδια των κατασκευαστών για συσκευές που θα “τρέχουν” και τα δύο λειτουργικά.

Αυτός που φέρεται να πληρώνει την νύφη είναι αυτός που ρίσκαρε και περισσότερο, παρουσιάζοντας το πρώτο PC με Windows 8.1 και Android. Ο λόγος για την Asus, η οποία στηn CES είχε παρουσιάσει το Transformer Book Duet TD300, το οποίο διατηρώντας τον υβριδικό χαρακτήρα των Transformer μοντέλων, προσέθεσε και τη δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα σε Windows 8.1 και Android 4.1 Jelly Bean. Η WSJ υποστηρίζει πως η Asus ανέβαλε επ’ αόριστον τη διάθεση στο εμπόριο του Transformer Book Duet TD300, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Φυσικά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι βέβαιο ότι κανένας κατασκευαστής δεν πρόκειται να ασχοληθεί με παρόμοιο εγχείρημα, οπότε η Asus μένει μόνη της. Και αν με το Transformer Book Duet TD300 τα πράγματα είναι σχετικά απλά – αφού δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά – τι θα γίνει με τα Transformer AiO P1801 και P1802, δυο συσκευές All-in-One και Tablet ταυτόχρονα, οι οποίες ήδη πωλούνται; Εκτός όμως από την Asus η εμπλοκή που δημιουργήθηκε έχει αντίκτυπο – πιθανόν μικρό όμως – και στα σχέδια των Intel και AMD, οι οποίες στη διάρκεια της CES είχαν τονίσει ότι έχουν τις λύσεις που θα απαιτήσει η βιομηχανία για περάσει στην εποχή Windows-Android.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από το εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας site, The Inquirer, αναφέρουν ότι εκπρόσωπος της Microsoft διέψευσε την ανάμιξη της εταιρείας σε οποιαδήποτε εμπλοκή έχει προκληθεί. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Microsοft ξεκαθάρισε ότι  θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ΟΕΜ συνεργάτες της ώστε να προωθήσουν τις καλύτερες ΟΕΜ αλλά και Microsοft εμπειρίες.