Τελικα τι εχει μεινει για τη Sony;

Με ζημιές $2,14 δις στο κομμάτι των smartphones αναμένεται να κλείσει η Sony το τρέχον οικονομικό έτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ο άλλοτε αυτοκράτορας των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων εξακολουθεί να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Ειδικότερα, η ιαπωνική εταιρεία Sony ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της στην αγορά των smartphones θα είναι τελικά τετραπλάσιες απ’ ότι αρχικά ανέμενε εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού από τις Apple και Samsung αλλά και της σχετικής επιβράδυνσης της αγοράς.

Ωστόσο η Sony ανακοίνωσε ότι δεν αποθαρρύνεται και σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή της εμπορικής πολιτικής της προκειμένου να αντιστρέψει τις ζημίες της. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί στην προώθηση των high-end μοντέλων της σε συγκεκριμένες αγορές, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό των mid range μοντέλων της.

Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος τομέας που δείχνει να πηγαίνει καλά για τη Sony είναι το Playstation 4, οι πωλήσεις του οποίου έχουν ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.