20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Tech Channel Partner 29: Το τέλος του Server 2003 και οι ευκαιρίες που ανοίγει

Δεν θα ισχυριστούμε πως βρεθήκαμε προ εκπλήξεως – ο Windows Server 2003 βρίσκεται πλέον στον 11ο χρόνο του και η Microsoft αποφάσισε να σταματήσει παντελώς την υποστήριξή του. Το χρονικό του «προαναγγελθέντος θανάτου» έχει καθοριστεί για τις 14 Ιουλίου και όλοι θα πρέπει να δράσουν βάσει του δεδομένου αυτού. Και η δράση είναι μία και μοναδική: μετάβαση τώρα! Η μετάβαση, αποτελεί μια πρόκληση για το κανάλι συνεργατών, το οποίο οφείλει να δραστηριοποιηθεί, όπως αναλύουμε στο 29ο Τεύχος του Tech Channel Partner.

 

Στο ίδιο τεύχος ασχολούμαστε με τα φιλόδοξα σχέδια για πρωτιά στην κατηγορία των Α3 MFPs στην ελληνική αγορά από την Intertech και της Ricoh, οι οποίες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών εκτύπωσης που προσφέρει η ιαπωνική εταιρεία.

 

Επίσης ενημερώνουμε για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα εγκατάστασης και παραμετροποίησης των συσκευών NAS των WD και Synology που διοργανώνει η ΝΕΤCONNECT, επίσημος διανομέας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

 

Ρίχνουμε μια ματιά στην εποχή Lenovo για το ΙΒΜ x86 server business καθώς οι δύο εταιρείες ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη συναλλαγή για το x86 server business και στην Ελλάδα.

 

Στο 29ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε ακόμα να διαβάσετε:

 

Τα τμήματα ΙΤ έχουν σήμερα μία τεράστια ευκαιρία να κάνουν τις εταιρείες τους περισσότερο ευέλικτες, πιο αποδοτικές, καθώς και πιο ανταγωνιστικές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η διάδοση των φορητών συσκευών και η σχεδόν παντού και πάντα συνδεσιμότητα, όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Γιωργουλάκης, Web & Mobile R&D Director της SoftOneTechnologies.

 

“Βecause if it’s smart and connected, it is best with Intel”. Αυτό είναι το νέο moto της Intel το οποίο ανέφερε σε διάρκεια ομιλίας του ο CEO της εταιρείας, περιγράφοντας στην πραγματικότητα την πορεία που θα ακολουθήσει η εταιρεία μέσα στο έτος.

 

Το Tech Channel Partner και το BizTech.gr βρέθηκαν στο Μονακό και το Samsung Forum 2015, μεταφέροντάς σας όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της Samsung και το όραμά της για το μέλλον. Ένα μέλλον… έξυπνο για κάθε συσκευή.

 

Ενισχύοντας τον θεσμό του «InnoFest» που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, η LG πραγματοποίησε και φέτος το ετήσιο συνέδριο καινοτομίας της εταιρείας, στο οποίο παρουσιάστηκε το όραμα της LG για μία καλύτερη ζωή. Το Tech Channel Partner ήταν εκεί!

 

Στα πλαίσια ημερίδας της Oracle Hellas, βρέθηκε στη χώρα μας ο Tomasz Przybyszewski, επικεφαλής των λύσεων Big Data της εταιρείας. Το Tech Channel Partner συζήτησε μαζί του για αυτό το άκρως ενδιαφέρον θέμα.

 

Το Azure αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για το κανάλι συνεργατών κυρίως λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων – σεναρίων που παρέχει και καλύπτουν τελικά οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάγκη. Ιδού τι μας λέει ο Ιωάννης Αληγιζάκης, senior manager of gaming compliance & ICT της Vermantia, εταιρείας που επένδυσε στις cloud λύσεις της Microsoft.

Για τον Ντίνο Πολυγερινό, διευθυντή network sales της Megasoft στην τετράγωνη λογική του ανθρώπου της πληροφορικής δεν υπάρχει χώρος για μη αναμενόμενες καταστάσεις. Μια διαφορετική συνέντευξη στα πλαίσια της στήλης channel manager.

 

Και όπως πάντα ό,τι συνέβη στην ελληνική και διεθνή αγορά, από συνεργασίες και διοικητικές ανακατατάξεις, μέχρι τις παρουσιάσεις όλων των νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και… καλή σας ανάγνωση!

 

Tech Channel Partner 29

Σχετικά άρθρα

HP: Χρήση των Big Data για την προστασία κρίσιμων δεδομένων

Kitriniaris

ΣΕΠΕ: Απαραίτητο το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη

Kitriniaris

Σε άνοδο η αγορά του smart home

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα