Tech Channel Partner 24, με το storage στο επικεντρο

Η επάνοδος σε κανονικούς ρυθμούς μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, συνοδεύεται με προσδοκίες για όλους. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, στο 24ο Τεύχος του Tech Channel Partner καταπιανόμαστε με την αγορά του enterprise storage η οποία βιώνει ραγδαίες αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές καθιστούν τα συστήματα storage μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για τους συνεργάτες να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους τόσο σε επίπεδο πελατών όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, με αιχμή του δόρατος τις λύσεις cloud storage, τις τεχνολογίες flash και φυσικά το Software-defined storage.

 

Στο παρόν τεύχος αναλύουμε πως τo κανάλι μπορεί πλέον να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις smartphones. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν λίγες ημέρες η Lenovo ανακοίνωσε και επίσημα το λανσάρισμα τεσσάρων smartphones στην ελληνική αγορά, μια κίνηση που σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδο της κινεζικής εταιρείας και στην αγορά των κινητών στη χώρα μας, με τη διανομή τους να εξασφαλίζεται δια “χειρός” Westnet.

 

Ακόμα, ο παγκόσμια αναγνωρισμένος κατασκευαστής motherboards, ASRock, προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες και αξιόπιστες μητρικές, με γνώμονα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

 

Στο 24ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε ακόμα να διαβάσετε:

 

Τις περισσότερες φορές το cloud περιγράφεται σαν… το σύννεφο – απεριόριστα ευέλικτο και έτοιμο να σας εκτοξεύσει σε έναν κόσμο απεριόριστων μελλοντικών προοπτικών. Και θα μπορούσε να είναι έτσι, όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Γαγανέλης, director του τμήματος business development cloud services της SoftOne Technologies.

 

Η Intel παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Xeon, που φέρνουν μοντέλα με έως και 18 πυρήνες, αύξηση της απόδοσης, που φτάνει το 3x, και υποστήριξη για μνήμη DDR4 για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση των εφαρμογών. Με άλλα λόγια αρχιτεκτονικές που καλύπτουν τις ανάγκες που φέρνει η μετάβαση σε αρχιτεκτονικές Software Defined.

 

Το Tech Channel Partner βρέθηκε στο IDC Leadership Tour με θέμα “Cloud Computing, Enterprise Mobility and Datacenter Transformation Roadshow 2014”, το οποίο εξετάζει τις τοπικές και διεθνείς τάσεις, παρέχοντας αντίστοιχες συμβουλές προς τις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

 

Υπάρχει ένα ρητό, το οποίο υποστηρίζει ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε το γεγονός ότι στην αγορά αρχίζουν και βγαίνουν Windows Tablets διάστασης 8 ιντσών (και μικρότερης). Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περίπτωσης αυτής είναι το Bitmore W-Tab801 της Ιnfo Quest Technologies.

 

Οι κινήσεις ανάπτυξης του δικτύου της Entersoft, αλλά και γενικότερα η πορεία ανάπτυξης της εταιρείας, τόσο όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη όσο και στις παρεχόμενες λύσεις, αποτέλεσαν πρώτης τάξης αφορμές για να πραγματοποιήσουμε μια συνέντευξη με τον Αντώνη Κοτζαμανίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

 

Οι διανομείς προϊόντων ΙΤ ζουν μια περίοδο έντονων αναταράξεων, των πιο έντονων στην ιστορία του χώρου. Σχεδόν απροειδοποίητα, ο -κάποτε απλός- κόσμος της μεταπώλησης hardware αλλάζει ριζικά, υποχρεώνοντας τους συνεργάτες των μεγάλων εταιρειών ΙΤ να εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της τάσης είναι η τεχνολογία flash. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νικόλαος Νικολάου, Sr. Systems Engineer, EMC Hellas, αναλύει στο TCP τα όσα οι συνεργάτες στο κανάλι πρέπει να γνωρίζουν για να επωφεληθούν από την έλευση της τεχνολογίας flash.

 

Μαζί με την επιστροφή στα θρανία, μαντέψτε ποιος άλλος επέστρεψε δυναμικά. Μα φυσικά ο Κιτρινιάρης, κατάμαυρος όμως λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

 

Τέλος, η ύλη μας συμπληρώνεται από ό,τι νεότερο συνέβη και παρουσιάστηκε στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά τον μήνα που πέρασε.

 

Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και καλή σας ανάγνωση!

 

Tech Channel Partner 24