13.7 C
Athens
17/04/2021
Biztech

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 15ο τεύχος

Tα πρώτα βήματα έγιναν και οι παιδικές ασθένειες εξαλείφθηκαν. Έτσι, το cloud computing, η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων δεκαετιών στον χώρο της τεχνολογίας, περνά στη φάση της ωριμότητας και πολύ απλά παύει να είναι τάση. Αντιθέτως, αποκτά ξεκάθαρα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής ευκαιρίας για το “κανάλι”, γεγονός που ισχύει και για τη χώρα μας. Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, στο 15ο τεύχος του Tech Channel Partner,  εξετάζουμε πως διαμορφώνεται το νέο τοπίο, τόσο από τη μεριά των cloud providers, όσο και από τη μεριά των τελικών πελατών, καθώς και το ποιες είναι οι ευκαιρίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας συνεργάτης, είτε σε τεχνολογικό επίπεδο, είτε σε επιχειρηματικό, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές σε κάθετες -και όχι μόνο- αγορές.

Και επειδή οι θετικές ειδήσεις συνεχίζονται, στο παρόν τεύχος αναλύουμε τις πρώτες ανεπίσημες (αλλά όχι και ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες, οι οποίες δείχνουν πως η αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού τα πήγε πολύ καλά φέτος. Γιατί άραγε; Μήπως η Ελλάδα μηχανογραφείται ξανά;

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από το καθιερωμένο ραντεβού της Oracle με την αγορά, το γνωστό μας Oracle Day. Το Tech Channel Partner ήταν παρών, μιλώντας από κοντά με τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και όχι μόνο.

Τα φώτα του 15ου τεύχους πέφτουν επίσης στην ηλεκτρονική τιμολόγηση η οποία αν και είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα εδώ και 7 χρόνια περίπου, το 75% των επιχειρήσεων εξακολουθεί να την αγνοεί και να προτιμά χειροκίνητες διαδικασίες. Το ποσοστό αυτό καταδεικνύει αφενός την χλιαρή παρουσία του καναλιού στον συγκεκριμένο χώρο αφετέρου το μέγεθος της ευκαιρίας που υπάρχει εκεί.

Στο 15ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε επίσης να διαβάσετε:

Για την επόμενη ημέρα των υπερ-υπολογιστών, τη διαμάχη για τα συστήματα exascale, και την μικρή αλλαγή που πραγματοποιεί η Intel στο συγκεκριμένο πεδίο. Μια αλλαγή, όμως, που μπορεί να επιφέρει μεγάλες διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό συστημάτων με τον επερχόμενο επεξεργαστή Xeon Phi.

Τα όσα είπε στο Tech Channel Partner o Παναγιώτης Σίμου, managing director της ConnectLine, μια εταιρεία που ξεχωρίζει μεταξύ των μελών του καναλιού συνολικά, αλλά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες της Softone, έχοντας πλέον 45 πιστοποιήσεις, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο partner, αλλά και μία πολύ δομημένη στρατηγική που δείχνει να αποδίδει, τόσο εκτός, όσο και εντός κρίσης.

Την ανάλυση του οικονομολόγου Γιώργου Μαρκατάτου για την ψηφιακή οικονομία και γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός νυμφώνος λόγω ελλείψεως επενδύσεων και γενικότερων συνθηκών ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών.

Και επειδή στον ψηφιακό κόσμο τα πάντα κινούνται ένα κλίκ πιο γρήγορα, οι τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της τεχνολογίας και της οικονομίας που οικοδομείται γύρω από αυτήν, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το 15ο τεύχος του Tech Channel Partner.

Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και καλή σας ανάγνωση!
 

Σχετικά άρθρα

Έρευνα SAP: Η πολυκαναλική αντιμετώπιση της λιανικής

Giorgos Athanassiadis

Νέα σειρά OLED Hotel TV από την LG

Giorgos Athanassiadis

Η SingularLogic πιστοποιημένος Liferay Silver Service Partner

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα