Tech Channel Partner: Διαβαστε στο 14ο τευχος

Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα συστήματα “όλα-σε-ένα”, επί της ουσίας μία “φουσκωμένη” οθόνη με ενσωματωμένο υπολογιστή (πολλές φορές στη βάση της), αρκετό μελάνι χύθηκε, προάγοντας τα πλεονεκτήματα του νέου form factor. Παρ΄ όλα αυτά, το… project δεν “περπάτησε” και ο βασικός λόγος -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- ήταν το ότι ζούσαμε στην εποχή των specs! Οι καταναλωτές ενδιαφέρονταν πρωτίστως για GHz και GB, και δευτερευόντως για ευκολία χρήσης, μικρό footprint και sexy εμφάνιση. Τα πράγματα όμως άλλαξαν δραματικά από τότε και σε αυτές ακριβώς τις αλλαγές επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στο 14ο τεύχος του Tech Channel Partner. Πιο συγκεκριμένα,  τα νέα All-in-One “πετάνε”, η βοήθεια των Windows 8 είναι σημαντική ενώ οι τιμές τους είναι σίγουρα προσιτές. Η τάση έχει αναβιώσει για τα καλά, αφού η λειτουργικότητα αποτελεί πλέον προτεραιότητα και όχι after-thought, δημιουργώντας μία νέα ευκαιρία για το κανάλι

Στο 14ο τεύχος σκιαγράφουμε τη ριζική αλλαγή των τεχνολογικών εποχών, αλλαγή που οδηγεί τους γίγαντες της τεχνολογίας από το coopetition στο competition.

Επίσης, το Tech Channel Partner σε συνεργασία με το BizTech. gr και την Oracle, διενήργησαν την πρώτη έρευνα επί ελληνικού “εδάφους”, σχετικά με 4 από τα σημαντικότερα τεχνολογικά trends στα οποία περιλαμβάνονται το cloud computing, τα engineered συστήματα, τα big data και τα social media.

Στο 14ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε επίσης να διαβάσετε:

– Για την επιλογή που έκανε μεγάλος δήμος να μεταφέρει τις υποδομές του στο Windows Azure, στο πλαίσιο του προγράμματος Smart City Software Development Kit της Ε.Ε., λύση που υλοποιήθηκε από την εταιρεία Γνώσις Computers.

– Την δυναμική είσοδο της Intel στο Internet og Things,  παρουσιάζοντας μια οικογένεια από έξυπνα gateways για το σκοπό αυτό και παρέχοντας μια σειρά από ενδιάμεσες συσκευές ανάμεσα στους ενσωματωμένους αισθητήρες και στα δεδομένα που θα αποθηκεύονται και θα αναλύονται στο cloud.

– Τη συνέντευξη του Carlos Diaz, διευθυντή καινοτομίας της SAP για την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης ο οποίος ξεκαθάρισε τη σημασία που δίνει η εταιρεία στο cloud και τη σημασία που έχει για τους πελάτες της.

– Τα όσα μας είπε ο Γιάννης Στασινόπουλος, managing director της Active Computer Systems, ο οποίος θεωρεί πως μία εταιρεία μπορεί όχι απλά να ξεπεράσει την κρίση, αλλά να κερδίσει μερίδιο αγοράς και να διαθέτει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα.

– Την αναβάθμιση του προγράμματος συνεργατών της Kaspersky και την επέλαση που σχεδιάζει η εταιρεία στην αγορά, όπως μας την περιέγραψε ο managing director για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Kaspersky Lab, Dragan Martinovic.

– Το μήνυμα της Konica Minolta προς τους συνεργάτες της, σύμφωνα με το οποίο όσο καλό και αν είναι το hardware, δύσκολα θα αποτελέσει παράγοντα διαφοροποίησης στο μέλλον. Οι υπηρεσίες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά.

– Την ανάλυση του οικονομολόγου Γιώργου Μαρκατάτου, σχετικά με την πρόκληση της χάραξης από την Ευρώπη μιας κοινής, σύγχρονης και αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, με δεδομένο ότι αυτή καθίσταται κυρίαρχο συστατικό στοιχείο τόσο της οικονομίας όσο και των κοινωνικών εξελίξεων.

Την επικαιρότητα και τις εξελίξεις που χαρακτήρισαν την ελληνική και διεθνή αγορά, τις συνεργασίες και παρουσιάσεις νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών καθώς και εταιρικά νέα απ’ όλο τον κόσμο.  

Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και καλή σας ανάγνωση!