20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 11ο τεύχος

Η αγορά των αναλωσίμων για εκτυπωτικές συσκευές, χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιαιτερότητες. Πολύ μικρό footprint και περιορισμένη διάρκεια αποθήκευσης που αφενός καθιστούν τη διανομή δύσκολη, αφετέρου μια σειρά από “εναλλακτικές” λύσεις κανιβαλίζουν τα έσοδα. Εστιάζοντας σε αυτόν ακριβώς τον “κανιβαλισμό”, στο 11ο τεύχος του Tech Channel Partner ασχολούμαστε με ένα θέμα που φαίνεται να αποτελεί “ταμπού”, τόσο στον χώρο των μεταπωλητών, όσο και σε αυτόν του retail, λέγοντας για πρώτη φορά τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Το Tech Channel Partner βρέθηκε στο Las Vegas απ’ όπου σας μεταφέρει από πρώτο χέρι τα πλάνα της HP για το μέλλον, αλλά και όλες τις συναρπαστικές εξελίξεις του παρόντος. Η φετινή εκδήλωση, τα είχε όλα: Στρατηγική, cloud, big data, servers, clients.

Με αφορμή την κοινή εκδήλωση WestNet-Asus, το Tech Channel Partner βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Γιώργο Δαβιώτη, εμπορικό διευθυντή της WestNet, και κατ’ εξοχήν άνθρωπο του καναλιού, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι η εξειδίκευση και η εστίαση, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών προς το κανάλι, αποδίδει ήδη καρπούς.

Συναντήσαμε επίσης τον επικεφαλής του καναλιού της ΙΒΜ για την περιοχή μας, Inigo Οsoro Iturbe, και συζητήσαμε τις αλλαγές στον οργανισμό συνεργατών της εταιρείας αλλά και τις τάσεις στην τεχνολογία που αλλάζουν τα δεδομένα.

Στο 11ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε ακόμα να διαβάσετε:

-Τις αλλαγές που φέρνει στην αγορά η παρουσίαση της τέταρτης γενιάς της τεχνολογίας Core από την Intel, σε μια εποχή που πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως μετά-PC.

-Ανάλυση της τεχνολογίας Powerline, του έξυπνου ηλεκτρικού δικτύου, με το οποίο εταιρείες όπως η Devolo προσφέρουν επαναστατικές λύσεις δικτύωσης αφού συνδυάζουν την αξιοπιστία και τη σταθερότητα μίας ενσύρματης σύνδεσης, με την ευελιξία της ασύρματης, χάρη στη χρήση της υπάρχουσας καλωδίωσης.

-Tη συνέντευξη του Άρη Κουτελού, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της LG Electronics Ελλάς, ο οποίος μας εξηγεί πως το τοπικό κατάστημα της LG όχι μόνο κατάφερε να αντισταθεί στην κρίση αλλά ενίσχυσε τη θέση του και φαίνεται έτοιμο για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

-Ο Παύλος Κιτσανέλης, enterprise solutions lead της Dell για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, καθιστά σαφές ότι η εταιρεία μετά την εξαγορά της Force 10 Networks, έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει και στο χώρο των δικτύων.

-Αντίστοιχα, ο Αντώνης Τσιμπούκης, γενικός διευθυντής της Ciscο, στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, αναλύει την επιχειρηματική αξία του “Internet of Everything” (ΙοΕ), όπου άνθρωποι, δεδομένα, διαδικασίες και συσκευές, θα βρίσκονται σε διαρκή και ενιαία σύνδεση.

-Ο Δημήτρης Μαλλάς βάζει στην άκρη την καλοκαιρινή ραστώνη και αναλύει τις εξελίξεις που έχουν συμβεί στην εποχή της κρίσης και έχουν οδηγήσει σε πολλές αλλαγές την εγχώρια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών.

Και όπως πάντα ό,τι συνέβη στην ελληνική και διεθνή αγορά, από συνεργασίες και διοικητικές ανακατατάξεις, μέχρι τις παρουσιάσεις όλων των νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάντε κλικ στο αρχείο που ακολουθεί και… καλή σας ανάγνωση!

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Προληπτική προστασία σε κάθε επίπεδο με τις λύσεις της HP

O όμιλος Entersoft στην CeBIT 2013

Kitriniaris

Quest: Νέοι υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα