1.8 C
Athens
18/01/2021
Biztech

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 10ο τεύχος

Με το mobility να έχει καταστεί η “κότα που κάνει το χρυσό αυγό”, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αγορά των tablets είναι ένα από τα πεδία όπου ο αγώνας για κυριαρχία θα εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Ακριβώς αυτό το πεδίο φωτίζουμε στο 10ο τεύχος του Tech Channel Partner.

Το 2010 η Apple έπιασε την αγορά εξ απήνης παρουσιάζοντας το iPad. Η Apple παραμένει όμως μια εταιρεία η οποία απευθύνεται κατά βάση στους καταναλωτές. Μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η Microsoft και η Intel σε συνεργασία με τους κατασκευαστές PCs, μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη δική τους ανταγωνιστική πρόταση, η οποία σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας συμβούλων Moor Insights & Strategy έχει όλα τα δεδομένα για να ανατρέψει την εικόνα στην αγορά των tablets. Η νέα γενιά tablets με Windows 8 και αρχιτεκτονική X86, παρέχει έναν ιδανικό συνδυασμό χαρακτηριστικών τόσο για τον τελικό χρήστη όσο και για τα τμήματα IT των επιχειρήσεων.

Επίσης εστιάζουμε στο Software Defined Networking (SDN) το οποίο υπόσχεται την αναγέννηση του δικτύου. Πρόκειται για μια τελείως νέα τεχνολογία, την οποία ακόμη και οι κατασκευαστές δεν είναι σίγουροι για το που θα οδηγήσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει αρκετά μεγάλες αλλαγές στο δίκτυο όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Σας μεταφέρουμε ακόμα όσα είδαμε, μάθαμε και ακούσαμε στο EMC World 2013, το ετήσιο συνέδριο της EMC που λαμβάνει παραδοσιακά χώρα στο Las Vegas τα τελευταία χρόνια.

Στο 10ο τεύχος του Tech Channel Partner θα μπορέσετε ακόμα να διαβάσετε:

-Την παρουσίαση της νέας αρχιτεκτονικής (αλλά και στρατηγικής) Silvermont για επεξεργαστές Atom, με την οποία η Intel πετάει το γάντι στην ARM ξεκινώντας με τριπλάσιες επιδόσεις και υποπενταπλάσια κατανάλωση ενέργειας.

-Τα όσα μας είπε ο David Callaghan, ένα από τα ανώτερα στελέχη της Oracle στην περιοχή της ΕΜΕΑ και καθ’ ύλην αρμόδιος για το κανάλι.

– Τη συνέντευξη με τον Χρήστο Βεντούρη, technology manager της Symantec Hellas, με αφορμή πρόσφατη έρευνα της Symantec που καταδεικνύει το πόσο ευάλωτες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε επιθέσεις.

-Μια ματιά στα ενδότερα της εγχώριας αγοράς ΙΤ μέσα από την αντισυμβατική πένα του Κιτρινιάρη.

Και όπως πάντα ό,τι συνέβη στην ελληνική και διεθνή αγορά, από συνεργασίες και διοικητικές ανακατατάξεις, μέχρι τις παρουσιάσεις όλων των νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και… καλή σας ανάγνωση!

 

Σχετικά άρθρα

Microservers: Servers κατηγορίας φτερού

Kitriniaris

Vodafone: πιστοποίηση για το Σύστημα Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνέχειας

Kitriniaris

9,2 δις ευρώ για το πρώτο ψηφιακό πρόγραμμα στην ιστορία της ΕΕ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα