7.1 C
Athens
15/01/2021
Biztech

Tablets: Αλλάζοντας το τοπίο των επιχειρήσεων

Τα smartphones και τα tablets δεν είναι απλά βολικά. Οι εν λόγω συσκευές διακρίνονται για τη φορητότητα και τη λειτουργικότητά τους και έχουν τη δυνατότητα να µετασχηµατίσουν τον τρόπο µε τον οποίο εργάζονται οι χρήστες. Οι CIOs και τα τµήµατα IT, που προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια κοιτώντας στενά όλα τα συστήµατα και τις συσκευές στις εταιρείες, έχουν αρχίσει να αντιµετωπίζουν τα tablets και τις αντίστοιχες συσκευές, που παρέχουν στους χρήστες επιπλέον ελευθερία, ως ένα τρόπο επέκτασης των επιχειρήσεών τους αλλά και γρήγορης επίλυσης θεµάτων.

Οι επιχειρήσεις µπορούν να περιµένουν σηµαντικές βελτιώσεις σε θέµατα αποτελεσµατικότητας στην εργασία και νέες ευκαιρίες στο business καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πιο εύκολα τις δικές τους ιδέες. Ένας µεγάλος αριθµός εταιρειών αλλάζει τις πρακτικές διαχείρισης των συσκευών και των συστηµάτων τους για να µπορέσουν να εκµεταλλευτούν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Βασικότερο ίσως πλεονέκτηµα είναι το πόσο ελαφρά και φορητά είναι. Οι οθόνες αφής επιπλέον παρέχουν έναν ιδιαίτερα αποτελεσµατικό τρόπο για την κοινή χρήση εγγράφων στη διάρκεια meetings, ή στη διάρκεια µιας παρουσίασης. Οι σύγχρονες συσκευές που στηρίζονται σε Windows 8 διαθέτουν θέσεις HDMI αλλά και άλλες θύρες, που επιτρέπουν την απεικόνιση εγγράφων, videos και άλλου περιεχοµένου σε µια µεγάλη οθόνη στη διάρκεια µια παρουσίασης. Η λειτουργία της οθόνης αφής κάνουν τα tablets εξαιρετικά εύχρηστα για τους περισσότερους χρήστες, ακόµα και αν δεν είναι εξοικειωµένοι µε το πληκτρολόγιο.

Ένα δεύτερο ιδιαίτερα σηµαντικό πλεονέκτηµα που έχουν τα tablets είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης, αφού σχεδόν ανά πάσα στιγµή οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο Internet και να δουν το e-mail τους, τα έγγραφά τους. Αυτό όχι µόνο αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά ανοίγει νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις όσον αφορά στην παραγωγικότητα των χρηστών.

Ποιο είναι το καλύτερο tablet για εταιρική χρήση;
Όταν µια επιχείρηση θέλει να εισάγει tablets στην εταιρική της υποδοµή, είναι εξαιρετικά σηµαντικό να συνυπολογίσει τα οφέλη και τα ρίσκα αλλά και µε ποια tablets θα υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσµα. Στη συνέχεια θα πρέπει να δούµε τις πολιτικές ασφάλειας και διαχείρισης καθώς και τις διαδικασίες της εργασίας ώστε η ενσωµάτωση των tablets στην εταιρική υποδοµή να γίνει µε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα. Η εστίαση θα πρέπει να γίνει ανάµεσα στο business Και το IT.

Τα Windows χρησιµοποιούνται σε πάρα πολλά εταιρικά PCs και βλέπουµε να επιλέγονται και στο χώρο των tablets. Η αξιοπιστία και η σταθερότητα των Windows, η ικανότητα χρήσης των ήδη έτοιµων εφαρµογών αλλά και των πόρων συνολικά, όπως και η συνάφεια µε τα υπάρχοντα συστήµατα, αποτελούν τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Άλλα πλεονεκτήµατα για τις επιχειρήσεις είναι η δυνατότητα χρήσης µιας ευρείας γκάµας συσκευών που ταιριάζουν στα διαφορετικά µοντέλα χρήσης, η µεγάλη διαθεσιµότητα σε drivers και η ευκολία στη διαχείριση. Τα tablets µε Windows θα βρουν χρήσεις σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις στο µέλλον.

Χαρακτηριστικά των tablets µε τεχνολογία Intel
Εύχρηστες συσκευές ιδιαίτερα χαµηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. Τα tablets που στηρίζονται σε τεχνολογία Intel συνδυάζουν υψηλή απόδοση µε χαµηλή κατανάλωση και τη µέγιστη απαγωγή θερµότητας. Η τρίτη γενιά επεξεργαστών Intel Core διαθέτει εξαιρετικά µεγάλη απόδοση και αναβαθµισµένα χαρακτηριστικά ασφάλειας. Οι επεξεργαστές Intel Atom παρέχουν εξαιρετικά χαµηλή κατανάλωση ενέργειας και κατ’ επέκταση ιδιαίτερα υψηλή ζωή µπαταρίας δίνοντας τη βάση για µικρά και ελαφρά tablets.

Σχετικά άρθρα

Kyocera EcosysP2040dn: Οικονομικός & αξιόπιστος για κάθε γραφείο

Veritas: Τα δεδομένα θα “πνίξουν” τις επιχειρήσεις

Channel-Manager

GDPR: συμμόρφωση με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα