Τα Windows 8 ανεβαινουν αισθητα στο μεριδιο αγορας των OS

Καλά νέα για την Microsoft επεφύλασσαν τα τελευταία στοιχεία από την Net Applications, η οποία παρακολουθεί το μερίδιο αγοράς των desktop και mobile λειτουργικών συστημάτων μέσω της περιήγησης των χρηστών τους στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα λοιπόν με την Net Applications, οι συσκευές με Windows 8 ήταν υπεύθυνες για το 7,4% του συνόλου της Web κίνησης τον Αύγουστο. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για το OS της Microsoft καθώς το ίδιο ποσοστό τον Ιούλιο περιοριζόταν στο 5,4%.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία της Net Applications προέρχονται από την μέτρηση των OS που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες 40.000 ιστοσελίδων.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένουν τα Windows 7 με 45,6% ενώ το μερίδιο των Windows XP μειώθηκε στο 33,7% τον Αύγουστο από 37,2% που ήταν τον Ιούλιο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επικείμενη αναβάθμιση στα Windows 8.1 σε συνδυασμό με τον τερματισμό υποστήριξης των Windows XP στις αρχές του 2014, έχουν αρχίσει να πείθουν τους καταναλωτές ότι είναι η στιγμή να περάσουν στην επόμενη γενιά των Windows.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.