Τα Windows 7 “τρεχουν” πανω απο τα μισα PCs ολου του κοσμου

Καθώς τα Windows XP συνεχίζουν να δύουν μετά το τέλος υποστήριξής τους από την Microsoft, το άστρο των Windows 7 ανατέλλει ακόμη πιο λαμπρό καθώς το μερίδιό στην παγκόσμια αγορά PC έφτασε το 50,1% τον περασμένο Μάιο.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την εταιρεία analytics Net Applications, σύμφωνα με την οποία το μερίδιο των Windows XP μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο μήνα, πέφτοντας στο 25,3 % του συνόλου των desktop και notebook συστημάτων. Ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που η πτώση στη χρήση των XP συνεχίστηκε.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών που εγκατέλειψαν τα XP πέρασαν στα Windows 7 και όχι στα νεότερα Windows 8. Έτσι, αυτή στη στιγμή το μερίδιο των Windows 7 σε παγκόσμιο επίπεδο έχει διαμορφωθεί στο 50,1% και αυτό των Windows 8 περιορίζεται ακόμα στο 12,6 %. Ωστόσο για πρώτη φορά, τα Windows 8.1 αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό του συνδυασμένου μεριδίου των χρηστών σε σύγκριση με τα αρχικά Windows 8.

Η άνοδος των Windows 7 είχε προβλεφθεί από αρκετούς αναλυτές, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις που αφήνουν πίσω τους τα XP προτιμούν τα Windows 7 έναντι των Windows 8. Αντίθετα, οι καταναλωτές προτιμούν τα Windows 8, όμως, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις PCs τροφοδοτούνται κυρίως από τις επιχειρήσεις αυτή την περίοδο, είναι προφανές ότι τα Windows 7 θα ανοίγουν ολοένα και περισσότερο την ψαλίδα. Ο μόνος τρόπος για την αντιστροφή της συγκεκριμένης τάσης είναι η ριζική αναθέρμανση  των πωλήσεων PCs για τους απλούς καταναλωτές, κάτι το οποίο δεν φαίνεται πιθανό σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Net Applications υπολογίζει το μερίδιο των λειτουργικών συστημάτων παρακολουθώντας τις επισκέψεις unique visitors στις ιστοσελίδες των πελατών της.