Τα Ultrabooks δινουν ωθηση στις πωλησεις SSD

Οι αποστολές SSDs απογειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία καθίσταται σταδιακά η πρώτη επιλογή των κατασκευαστών ultrabooks και λεπτών laptops. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IHS iSuppli, οι αποστολές SSD έφτασαν τα  11,5 εκατ. τεμάχια το πρώτο τρίμηνο του 2013, αυξημένες κατά 6 εκατ. τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στο γεγονός ότι οι αποστολές SSDs που προορίζονταν για ultrathin lapotops και ultrabooks έφτασαν τα 5,9 εκατ. τεμάχια από 1,9 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι αποστολές SSDs που προορίζονταν για PC tablets επίσης αυξήθηκαν από 542.000 το πρώτο τρίμηνο του 2012 στα 1,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Εκτός από το πλεονέκτημα της ταχύτητας, οι SSDs προσφέρουν αύξηση του χρόνου αυτονομίας της μπαταρίας, στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για τους κατασκευαστές αλλά και τους χρήστες ultrathin laptops και ultrabooks.

Η άνοδος στις αποστολές SSDs είχε αντίκτυπο στις αποστολές HDDs, οι οποίες έπεσαν στα  135,7 εκατ. τεμάχια το πρώτο τρίμηνο του 2013, πτώση 7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ωστόσο η IHS iSuppli διευκρινίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται κυρίως στην συνολική πτώση της αγοράς των PCs και λιγότερο στην διείσδυση των SSDs στην αγορά.